Rentatge de cotxes

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
(S'ha redirigit des de: Rentat autoservei)
Centre de rentat
Neteja sense rodets.

Un centre de rentatge o llavatge de cotxes és un establiment dedicat a la neteja d'automòbils pels mateixos usuaris, operant els equips ells mateixos i amb arrencada dels mitjans de rentatge per prepagament sigui mitjançant targeta moneder, fitxa o targeta.

Equipaments[modifica]

L'equipament dels mateixos pot incloure diverses modalitats:

  • Rentatge automàtic
    • Rentatge automàtic amb pont
    • Rentatge automàtic amb túnel
  • Rentatge manual

rentatge automàtic[modifica]

Rentat automàtic

El rentatge automàtic consisteix en una màquina que renta l'automòbil ja sigui per fricció, amb raspall sobre drap sobre bé sense fricció, per dolls d'aigua a alta pressió.

Rentatge automàtic amb pont[modifica]

El pont de rentatge és una màquina que es desplaça per recórrer el perímetre de la carrosseria mentre el vehicle està detingut.

Rentatge automàtic amb túnel[modifica]

El túnel de rentatge és un equip de rentatge en el qual l'automòbil es desplaça dins d'aquest, el desplaçament pot ser amb cadena d'arrossegament, o bé per la mateixa marxa del vehicle, de manera que l'equip es denomina túnel de rentatge al pas.

Rentatge manual[modifica]

Rentatge manual

En els centres autoservei de rentatge manual el mateix usuari renta el seu automòbil mitjançant una mànega disposada a tal fi a la pista de rentatge.

Normalment aquesta mànega dispensa aigua a alta pressió entre 50 i 100 bars, amb la intenció de facilitar la neteja del vehicle i l'aigua dispensada pot contenir additius com detergent i cera o bé diferents tipus d'aigua tractada, com aigua descalcificada o aigua osmositzada.

Aspiradors autoservei[modifica]

Els aspiradors autoservei són equips aspiradors amb una temporització per al seu ús per un temps predeterminat que s'acciona per la inserció d'una moneda, fitxa o targeta de pagament.

Perifèrics d'autorentatge[modifica]

Un centre de rentatge pot incloure altres serveis com màquines rentacatifes, perfumadors de vehicles, dispensadors de productes de neteja específica, com netejavidres, neteja de vinils o llantes, etc.

Així mateix és usual la incorporació d'equipaments no relacionats amb la neteja de vehicles com equips rentaanimals, màquines expenedores d'aliments i begudes...


A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Rentatge de cotxes