Habitatge al carrer Sant Josep Sol d'Isern, 20 (Figueres)

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
(S'ha redirigit des de: Sant Josep Sol d'Isern, 20)
Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Sant Josep Sol d'Isern, 20
Imatge
Dades
TipusCasa Modifica el valor a Wikidata
ConstruccióXX Inici
Característiques
Estil arquitectònicEclecticisme
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaFigueres (Alt Empordà) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióC. Sant Josep Sol d'Isern, 20 (abans 22). Figueres (Alt Empordà)
Map
 42° 16′ N, 2° 58′ E / 42.27°N,2.96°E / 42.27; 2.96
IPA
IdentificadorIPAC: 19664

Sant Josep Sol d'Isern, 20 és un edifici situat al número 20 del carrer Sant Josep d'Iser del municipi de Figueres (Alt Empordà) que forma part de l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya.

Descripció[modifica]

És un edifici situat a l'eixample de la ciutat. És una casa entre mitgeres propera a la Plaça de la Palmera. Edifici de planta baixa i pis coberta per terrassa. L'edifici està distribuït amb un cos central que a la planta baixa té un encoixinat de carreus amb una gran obertura en arc escarser que s'utilitza com a garatge. A banda i banda d'aquest una finestra i la porta d'accés a la casa amb una obertura a manera d'altell. Al pis superior balconada correguda de dos finestrals en arc de mig punt amb dovella clau més grossa que forma part d'una voladís. A sobre d'aquesta dues obertures amb ornamentació com a ventilació. Continua en alçat una altra cornisa que dona lloc a la balustrada que forma part de la terrassa, que és la coberta de la casa. A banda i banda del segon pis i delimitant la balustrada trobem una motllura a imitació de pilastres.[1]

Referències[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Habitatge al carrer Sant Josep Sol d'Isern, 20
  1. «Sant Josep Sol d'Isern, 20». Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya. [Consulta: 25 gener 2015].