Tap del Darién

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Plantilla:Infotaula geografia políticaTap del Darién
Imatge

Localització
Modifica el valor a Wikidata Map
 7° 54′ N, 77° 28′ O / 7.9°N,77.46°O / 7.9; -77.46
EstatPanamà
ProvínciaProvíncia de Darién Modifica el valor a Wikidata


El Tap del Darién és una regió selvàtica que abasta la província del Darién, les comarques indígenes de Kuna Yala, Emberá-Wounaan, Madugandí i Wargandí, i els districtes de Chimán i Chepo de la província de Panamà, a més del nord del departament del Chocó a Colòmbia. Abasta el que antigament es va conèixer com el territori del Darién a l'antiga República de la Nova Granada.

La regió del Darién és una àrea de 6.000 quilòmetres quadrats de selva tropical ubicada al límit d'Amèrica Central (Panamà) i Amèrica del Sud (Colòmbia), que històricament ha estat una barrera natural en la comunicació per carretera entre ambdós subcontinents. En no existir vies terrestres de transport que travessin la zona i ser on s'interromp la carretera Panamericana, se l'ha denominat el Tap del Darién.[1][2]

És conegut internacionalment per ser un lloc de pas de migrants de Sud-amèrica que van rumb cap als Estats Units d'Amèrica.[3]

Referències[modifica]

  1. Licitación de la tranversal de las Américas - Diario El espectador
  2. «La Prensa de Panamá en relación a la apertura del Tapón del Darien». Arxivat de l'original el 21 de marzo de 2013. [Consulta: 12 enero 2012].
  3. Bernal, Mauricio. «El tap del Darién, una trampa mortal entre Colòmbia i Panamà». El Periódico, 14-10-2022. [Consulta: 3 desembre 2022].