Torrent d'Esplugues (Castellcir)

Infotaula de geografia físicaTorrent d'Esplugues
TipusCurs d'aigua Modifica el valor a Wikidata
Inici
Cota inicial775 m
Entitat territorial administrativaCastellcir (Moianès) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióCamps de la Talladella
Final
Cota final669 m
Entitat territorial administrativaCastellcir (Moianès) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióTorrent de la Casanova
Map
 41° 48′ N, 2° 12′ E / 41.8°N,2.2°E / 41.8; 2.2
Afluent
Conca hidrogràficaconca del Besòs Modifica el valor a Wikidata
Dades i xifres
Mida0,75 (longitud) km
El Torrent d'Esplugues, respecte del terme de Castellcir

El Torrent d'Esplugues és un torrent del terme municipal de Castellcir, a la comarca del Moianès.

Es forma al nord-est de la masia del Prat[1] i de les Cases de Fusta, al sud-oest dels Camps de la Talladella, des d'on davalla cap al sud. Passa a prop i a llevant del Prat i de les Saleres, deixa a la dreta el Camp del Feu i la Quintana de la Roca i poc després la masia de la Roca. Tot seguit deixa a llevant el Bruguerol de la Roca i el Turó de Vilacís, es va decantant cap al sud-est, rep per la dreta el torrent del Rossinyol i, finalment, s'aboca en la Riera de Castellcir a prop i al nord-oest de l'església de Sant Andreu de Castellcir i de la masia de Cal Tomàs, al nord de la de Cal Jaumet i al nord-est de la de Can Gregori.

Malgrat pertànyer al mateix terme municipal, no hi ha relació directa entre aquest torrent, la masia d'Esplugues i el Sot d'Esplugues.

Referències[modifica]

  1. Cingles de Bertí i de Gallifa [Document cartogràfic] : Gallifa, Vall de S. Miquel, Sots Feréstecs, Sot del Bac, Vall de Neu, Castell Cir, Sauva Negra: mapa topográfico excursionista: topografía procedente del mapa nacional del Instituto Geográfico y Catastral, de otros centros y observaciones directas por el equipo técnico de editorial Alpina / cartografía: A. Bescós; cartografía complementaria y res.tecn. X. Coll. Granollers: Editorial Alpina, 1986. ISBN 84-7011-033-0

Enllaços externs[modifica]