Usuari:Coet/Xpo i MAfoto

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Seguit d'enllaços sobre els avisos realitzat als usuaris MiguelAngel fotografo (a partir d'ací MAfoto) i XpoferenS (a partir d'ací Xpo).

Avisos[modifica]

MAfoto[modifica]

  1. un avís del Jordicollcosta
  2. advertència del Lohen11 al març del 2009
  3. consells meus, el 15 de juliol de 2009
  4. avís formal del KRLS, el 4 d'agost de 2009

Xpo[modifica]

  1. avís formal meu, el 16 de juliol del 2008
  2. resum dels antecendent pel segon bloqueig, amb una clara referència de blocatge (el 3 de desembre de 2008):
    «si tornava a llegir qualsevol comentari inapropiat blocaria l'usuari responsable, qui fora dels dos.»
  3. avís formal del Jordicollcosta, el 30 de maig de 2009
  4. avís formal del KRLS, el 4 d'agost de 2009

Discussió:Cristòfor Colom[modifica]

A la secció protecció de pàgina i bloqueig d'usuaris trobem l'avís explícit del Lohen11:

  • Intervenció del Lohen11 amb una advertència clara, el 16 de juliol 2008. (És aquest comentari el s'ha convertit en la màxima actual de "a la mínima, bloqueig".)

Viquipèdia:Petició als administradors[modifica]

  • avís del Jordicollcosta, el 30 de maig de 2009

Tractament a banda[modifica]

No he sabut trobar referències explícites on diguerem que el tema s'havia de tractar a banda, és a dir, que havíem de suportar la falta de respecte mútua per poder aplegar a un consens en la redacció de la pàgina de Colom. Poden ser a la discussió de l'article de Colom, a la taverna, a la pàgina de peticions als administradors o en alguna pàgina d'usuari, encara que esta darrera ubicació no em sona. Potser també que desapareguera en una de les múltiples edicions creuades pel que hauria de repassar les diferències entre revisions consecutives de moltes pàgines.

En tot cas crec que després de dos anys de conflicte queda clar que se'ls ha concedit un tracte especial. Tot i així no renuncie a trobar el que m'he proposat és qüestió de temps.

Bloquejos esglaonats[modifica]

Com li vaig dir al MAfoto en el seu moment, no hi ha cap norma que indique expressament que els bloquejos hagen de ser graduals. A VP:BL#Durada del bloqueig podem llegir «La durada s'hauria d'estar relacionada amb la probabilitat que l'usuari repeteixi el seu comportament inadequat.» i «Els administradors haurien de considerar la gravetat del comportament, i si l'usuari és reincident en aquest comportament.»

Més avall figura «els incidents per comportament perjudicial normalment impliquen 24 hores de bloqueig, incrementant-se en successius incidents;»

Potser és un descuit en el text, o és que file massa prim, però per a ser correctes hauria de dir "incrementant-se esglaonadament/gradualment/consecutivament en successius incidents. A banda que es tracta d'una recomanació per a un cas normal.