Vés al contingut

Usuari:Estudisjuridics

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Josep Jover i  Padró , (Terrassa, 29 de juliol de 1955) Advocat i Auditor català, es va llicenciar en Dret per la Universitat de Barcelona, l'any 1982 mentre cursava formació no reglada en electrònica, gestió de la comunicació i sociologia. Diplomat per l'Escola de Pràctica Jurídica Roda Ventura, de l'Il·lustre Col·legi d'Advocats de Barcelona, en Comptabilitat i Auditoria per advocats, diplomat en Contractació Internacional per la Universitat Trias de Bes i Giró, i diplomat en Dret Comunitari pel Patronat Català Pro Europa de la Generalitat de Catalunya.

Professor de l'Escola de Policia de Catalunya, (1995-2004) va ser un dels introductors de la mediació a Espanya. Director durant dos anys del Institut de Psicologia i Sociologia del Col·legi d'Advocats de Barcelona va dirigir diverses enquestes sobre l'estat de la Justícia a Catalunya. Primer President de la Secció d'Informàtica Jurídica del Col·legi D'advocats de Barcelona, esdevingué Diputat a aquesta institució de 1989 a 1993. Membre de la Comissió de Normalització de la Llengua Catalana del Consell de Col·legis d'Advocats de Catalunya, va ser el promotor i dissenyador dels primers formularis jurídics en català que es van distribuir gratuïtament a tots els advocats de Catalunya, en suport informàtic.

Promotor i dissenyador del conflicte contra el Canon Digital, ha defensat davant el Tribunal de la Unió Europea l'exempció del Canon Digital per als ciutadans de l'Estat espanyol en l'assumpte SGAE/PADAWAN, primer cas en que una ciutadana particular demandava l'Estat Espanyol i les entitats de gestió de Drets d'autor.

Obres Coautor del llibre “L'AUDITORIA INFORMÀTICA, Un enfocament pràctic”, Publicat per Editorial RAMA. Coautor del Llibre “Drets Humans i Policia”, publicat per la Diputació de Barcelona. Coautor del Llibre “Los Datos de los ciudadanos en los Ayuntamientos”, Editorial Diaz de Santos .