Usuari:Fmoren35

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Les quatre barres, un misteri per resoldre.[modifica]

Tots coneixem la llegenda renaixentista de Guifrè el Pelós i la creació de la senyera quadribarrada catalana, a ningú se li escapa que en definitiva, no és més que una llegenda.

Certament, l’origen de les Quatre barres sobre un fons groc ( Quatre pals segons els entesos) a l’igual que l’origen o el significat de la mateixa paraula “Catalunya” són una incògnita.Tot hi així, hi han nombroses Hipòtesis que intenten desvetllar l’origen de la senyera de Catalunya.

Una d’aquestes és força curiosa:

Resulta que a mitjanats del segle XI, quan catalunya era un territori fronterer a cavall entre els regnes francs i els dominis musulmans, aleshores el compte de Barcelona Ramon Berenguer IIII gobernava poques comarques.

Doncs va ser en aquesta Catalunya recent alliberada del domini franc i tant desconeguda als nostres ulls, on van desembarcar els primers aliats militars d’aquell novell Principat.

Aquests van ser els normands, els famosos víkings, que en el transcurs de l’any 1063 van desembarcar dels seus famosos i ja mítics “drakars” al port de Barcelona tot enarborant la bandera papal per tal de deslliurar Barbastre del domini musulmà.

Va ser arrel del contacte català amb els drakars -aquestes embarcacions víkings que duien les veles ratllades de groc i de vermell- que la casa comtal de Barcelona adoptà els colors groc i vermell com a ensenya.

No cal dir que ningú pot afirmar rotundament la veracitat d’aquesta hipòtesis, ja que per això és simplement una de les moltes hipòtesis que hi ha, no és més que una de les moltes especulacions que existeixen entorn a l’origen de la bandera quadribarrada.

--Fmoren35 08:59, 29 oct 2007 (CET)