Usuària:Annadecorts/Ampolla reutilitzable

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Una ampolla reutilitzable és una ampolla que pot ser reutilitzada, bé per part dels consumidors finals, bé per part de l'embotellador. És un exemple d'[./Https://en.wikipedia.org/wiki/Reusable%20packaging envàs reutilitzable]. Les ampolles reutilitzables han augmentat la seva popularitat per motius mediambientals

Història[modifica]

Varietat de raspalls de neteja, inclosos els raspalls per a ampolles

Les primeres ampolles de vidre sovint es tornaven a fer servir per posar-hi llet, aigua, cervesa, refrescos o iogurt. Els pots de vidre, per exemple, es van inventar i es reutilitzaven per envasar i conservar aliments de manera casolana.

Pel que fa a les ampolles retornables, el botiguer sovint recollia les ampolles buides, les emmagatzemava i les retornava a l'embotellador en caixes reutilitzables. L'embotellador les inspeccionava per comprovar que no estiguessin malmeses, i les netejava, desinfectava i reomplia.

A partir de la segona meitat del segle XX, es van començar a dissenyar moltes ampolles d'un sol ús, eliminant així el cost de la recollida. Aquestes ampolles es fabricaven amb vidre més prim o plàstic.

Conseqüències mediambientals[modifica]

Jerarquia dels residus


[[Categoria:Reutilització]]