Usuària:Esperança Bosch/proves/Josep Bosch i Plans

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Josep Bosch i Plans (Granollers, 6 de setembre de 1897 - 29 de març de 1966), fotògraf, fill de Joan Bosch i Ferrer i Anna Plans i Pagès, va heretar del seu pare l'afició a la fotografia a la qual va dedicar tota la seva vida[1].

Va continuar l'estudi fotogràfic familiar on es venien càmeres i aparells de cinema i es feien revelats. Però l'apartat més important era el dels retrats d'estudi. Va fotografiar a molta gent de Granollers i de la comarca en moments especials: casaments, carnestoltes, primera comunió, retrats de família o de nens petits...

Va estar més de mig segle al capdavant de l'estudi fotogràfic que es va convertir en un dels més importants del Vallès Oriental.

Fons Foto Bosch[modifica]

La família Soldevila-Bosch va donar a l'Ajuntament de Granollers l'any 2008 el conjunt de fotografies que Josep Bosch i Plans va fer al llarg de més de cinquanta anys d'activitat professional i una petita mostra d'imatges que havia fet el seu pare, Joan Bosch i Ferrer. El fons està dipositat a l'Arxiu Municipal que en va fer la catalogació.

En total són més de 35.000 imatges en blanc i negre. La majoria són negatius i hi ha un miler de positius.

La gran majoria de fotografies del fons són retrats de personatges coneguts de Granollers, però també hi ha molta gent anònima. Els retrats permeten resseguir els canvis en la forma de vida i de la gent durant cinc dècades.

Referències[modifica]

Enllaços externs[modifica]

Arxiu Municipal de Granollers - Fons Foto Bosch