Usuària:Ailna/proves

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Trajan Quiosc en Agilika illa
El Hypaethral Temple, Philae, per Francis Frith, 1857; de la col·lecció de les Galeries Nacionals d'Escòcia.
Foto més primerenca, 1854 per John Beasley Greene

Trajan el quiosc és un hypaethral el temple localitzat en Agilkia Illa. Un dels monuments egipcis Antics més grans estant avui, és convencionalment atribuït a l'emperador Romà Trajan, qui el va donar les seves decoracions actuals, encara que alguns experts pensen l'estructura ell pot ser més vell, possiblement datant al temps d'Augustus.[1][2][3] El edifice era al principi construït en l'illa de Files, a prop el més baix Aswan Dam. Tanmateix, sigui més tard transportat a Agilika en el 1960s per UNESCO per salvar ell de ser enveloped per les aigües d'augmentar del Nil a causa de la construcció del Aswan Alt Dam.

Això 15-x-20 quiosc de metre és 15.85 metres alt; la seva funció va probablement poder "a refugi el lladruc d'Isis als bancs orientals" de Philae illa. El seu quatre per cinc columnes cada portar "diferent, lavishly va estructurar composite capitals que són coronades per 2.10-metre-alt piers" i era al principi "pretès per ser sculpted a Bes piers, similar al birthhouses de Files, Armant, i Dendera encara que aquesta decoració mai va ser va completar.

L'estructura és avui roofless, però casquets dins de els arquitraus de l'estructura suggereixen que el seu sostre, el qual va ser fet de timber, era de fet construït en temps antics.[4] Tres 12.50-metre-llarg, presumiblement triangulated trusses, "el qual va ser inserit a un ledge al darrere d'arquitectura de pedra, va portar el lleugerament vaulted sostre." Aquest edifici representa un exemple de la combinació inusual de fusta i pedra en la mateixa estructura arquitectònica per un temple egipci.

Referències[modifica]

  1. {{{títol}}}. 
  2. «Philae». A: Donald Redford. The Oxford Encyclopedia of Ancient Egypt. 3. Oxford: Oxford University Press, 2001. ISBN 0-19-513823-6. 
  3. {{{títol}}}. ISBN 0-19-512633-5. 
  4. {{{títol}}}.