Usuari Discussió:Vriullop/2006 07-09

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Soc el del lletgisme

D'entrada dir-te que tinc els drets d'autor del que he escrit a "lletgisme" i a "un que de tan llest és tonto i un que de tan tonto és llest". Ho he escrit a la discussió de cada tema, pero t'ho dic aquí també, no se si n'hi ha prou.

Després preguntar-te si quan he corregit els canvis que se m'avisava que fes jo mateix puc esborrar els avisos i desar-ho.

I finalment m'agradaria saber perque creieu que "Llef" no és valid per la viquipèdia. És un concepte, una expresió del lletgisme i no crec que vulneri res. Perque esteu fent votacions per borrar-la? No crec que faci mal a ningú. Ni crec que sigui erroni ni fals. Si cal plantejar-ho diferent es fa, pero borrar-ho...

Només era per saber una mica més com va tot això, sembla que m'hi començo a acostumar.

Moltes gràcies.

Gracias

Soy Usuario de Wikipedia en castellano y escribí el artículo de la OMTRC en ese idioma. Un amigo lo tradujo al catalán y así lo puse. Mil gracias por las correcciones. No conozco demasiado el catalán pero soy un enamorado de Barcelona, Girona y el Empordá. --83.53.211.221 08:34, 1 jul 2006 (UTC)

Foto

Molt senzill: L'usuari l'ha penjada dos cops amb noms diferents. Imatge:Shambling Mercutio-Wikipedia-RodatgeClaudius.jpg i Imatge:RodatgeClaudius.jpg. Tria i esborra, si vols. Vilallonga 19:40, 2 jul 2006 (UTC)

Vall de Gallinera

No se, com a minim la web te relacio amb la vall de Gallinera, pero la veritat es que tambe estic ben avorrit de la gent que no te res mes a fer que promocionar la seva pag. web petit qui peti. Per mi s'hi pot deixar tal com esta ara, i si continua haven-t'hi contribucions anonimes que emprenyin, es pot blocar per anonims. Xevi 22:14, 3 jul 2006 (UTC)

Ús legitim

Hola company, crec que aquestes les dos imatges on has fet el comentari són d'ús legitim. De totes formes dubto que tinguin Copyright, ja que són de dos particulars que les han penjat i són fotos de les seves vacances. De totes formes si voldriem sortir de dubtes hauriem de comentar-ho als seus autors, cosa que trobo dificil.

Digam quelcom si us plau!!!

També et voldria comentar que miris les galeries d'imatges del portal de França i de Romania.

Salut!!!!

--Hugoaes 22:38, 3 jul 2006 (UTC)

imatges de Localització de Tuamotu

Bon dia!

Estic pensant en traduïr els articles de la categoria de Tuamotu a la wikipedia en castellà. Em pregunto si t'importaria que penjès les imatges que vas fer al Commons, aixì les puc utilitzar a la wikipedia castellana, encara que la llegende estigui en català.

Gràcies! --Jjvaca 11:58, 5 jul 2006 (UTC)

  • hola de nou. Estic pujant algunes fotos teves al commons com et vaig dir. Quin seria el protocol a seguir per esborrar-les a la vegada de la wiki catalana? he estat buscant però no he trobat un "propostes d'esborrats". Gràcies.--Jjvaca 15:55, 9 jul 2006 (UTC)
  • Rehola! T'importa que carregui les imatges al commons amb el títol en castellà? ara m'adono que potser és de mala "educació"... Perdona si t'ha molestat, les futures les penjaré amb el nom en català (i ja posats canviaré els articles que depenguin de la foto). Salut i gràcies per la teva feina!--Jjvaca 22:33, 10 jul 2006 (UTC)

Taxoarticles

He vist que t'has dirigit a l'Albertvillanovadelmoral i que algun anònim ha demanat l'eliminació dels quasi-articles que ha creat aquell. Bé, jo de moment no els eliminaria, esperaria una resposta de l'Albertvillanovadelmoral, segur que quan ha posat que és un esborrany és per algun motiu concret, és un usuari nou, donem-li temps... –Pasqual bústia 18:08, 5 jul 2006 (UTC)

Hola, sóc Albertvillanovadelmoral. En primer lloc, gràcies per informar-me de l'existència de Vikiespècies. He incorporat els noms en català a totes aquells que apareixen en Serra d'Espadà. Gràcies també per informar-me que no es pot fer un esborrany amb sols el nom científic d'una espècie. No ho sabia! Coses de nous!!!! Com diu Xevi, aniré poc a poc creant els articles amb més contingut, en compte d'intentar abarcar-los tots alhora. --Albert Villanova del Moral (Per cert, com es fa per a signar ací i que isca l'hora?)

Fair Use

Que tal mestre?el tema és una mica complicat. Jo mateix em vaig equivocar al possar-li captura de pantalla i quan he vist la teva correcció he pensat que tu ho has fet perquè consideres, com jo, que no era adecuat aquesta categorització de aquelles imatges. De totes formes crec que ara són més adequades que Captura de plantalla, tot i que comparteixo amb tu que hem d'obrir un procès de debat per acabar de definir clarament els conceptes i sobretot la forma, ja que crec que hauria de ser un administrador l'unic que puguès revisar i canviar les categories de les imatges si aquesta es incorrecte. Si haguès polèmica doncs fer una votació entre els que estiguin interessats a participar, però si la reglamentació es clara, no hi ha molt espai per la polèmica. Fins ara mestre!!!

--Hugoaes 19:58, 5 jul 2006 (UTC)

Les meues imatges

He vist que t'estàs ocupant de les imatges, tema prou abandonat per cert. Fa un temps vaig putjar dues imatges que havia calcat i copiat d'unes que surten a una web. Ningú m'ha dit mai si són correctes o no. Necessite una resposta per estar-ne segur, que em podries dir alguna cosa?

Són estes:

Digues-me el que sàpies, encara que siga que no saps exactament si són legítimes. Si ningú sap res ho hauria de consultar al Commons:, pero no em fa un pel de gràcia. –Pasqual bústia 21:21, 5 jul 2006 (UTC)

Imatges

  • Ostres veig que he posa't la pota amb les imatges, com m'ho puc fer per pujar fotos que trobi en una web? o no puc fer.ho? Merci i disculpa l'error, t'asseguro que ha estat sense mala intenció. Pere Serafi
    • Ostres Merci, em quedo més tranquil. Per cert, des de on si que podem treure fotos es d'altres wikis, com l'anglesa, on es posa el seu ús legitim, o tambè podem tenir alguna problema?. Merci per tot. Pere Serafi

Categories per a El Maquinista de la General.

Moltes gràcies per la teva col·laboració. (tot i que se t´ha colat un petit error, al carregar-te un "]" desprès de Silent era -ja ho arreglat -peró, sincerament, al costat d´algunes de les pífies que faig, és una cosa de riure :)

De debó, moltes gràcies! --Florenci Salesas 08:10, 7 jul 2006 (UTC)Florenci Salesas

hi ha una vàndal actuant! Usuari:V! –Pasqual bústia 17:11, 8 jul 2006 (UTC)

Atenció amb Usuari:V^2 –Pasqual bústia 17:21, 8 jul 2006 (UTC)

Lliga femenina de bàsquet femení

Ja he contestat, gracies per avisar. --Felato 10:35, 9 jul 2006 (UTC)

Mapes

Els mapes de les Balears, Catalunya i Astúries remarcant municipis, illes i comarques els he fet jo i estan sota llicència de domini públic. Perdona'm les molèsties. En un començament no ens molestàvem posant les llicències, partint simplement de la idea de què tot havia de ser lliure. Llull · (vostè dirà) 17:37, 11 jul 2006 (UTC)


Restaurat per error

Hola :-) Ja l'he tornat a esborrar :-) --Joanjoc (discussió) 19:02, 11 jul 2006 (UTC)

Imatges orfes

Hola :-) Per evitar esborrar imatges que algun usuari encara vulgui utilitzar, sempre esborro imatges que faci com a mínim un mes que estan carregades. Encara no s'ha donat el cas, però si algun usuari trobés a faltar una imatge, la restaurem i llestos :-)

En quant a la commons, des d'allà no enllacen a imatges d'altres viquipèdies, sinó que són duplicats. Per tant, esborrar imatges de la nostra viquipèdia no interfereix a la commons. Si alguna altra pàgina web enllacés a imatges nostres, això no ho podem controlar, i aquí si que es quedarien amb un enllaç a una imatge inexistent... --Joanjoc (discussió) 20:28, 11 jul 2006 (UTC)

Pasqual & Cromelnòrdic

Company,

Passava pels canvis recents quan he vist l'avís que has enviat a en Pasqual i a en Crom. Et volia dir que:

a) En crom no és un gran col·laborador, és un troll com una catedral.

b) En Pasqual és víctima d'aquest usuari i no crec que sigui un polemista.

Ja està.

Fins aviat,

Vilallonga 15:12, 14 jul 2006 (UTC)

Jo encara el diria més. El conec de què el facin fora d'altres webs i és un plom del cal Déu. Llull · (vostè dirà) 17:15, 14 jul 2006 (UTC)

Fair use

Hola :)

Com que el tema del fair use em sembla molt important per la Viquipèdia i he vist que, al menys en la discussió inicial, estàs d'acord amb el que plantejava, he preparat el document Per què no hauriem d'acceptar el fair use? al qual m'agradaria que, si t'és possible, li fessis una ullada.

Moltes gràcies --Álvaro M 15:35, 14 jul 2006 (UTC)

Sí, sí que ho he vist, gràcies, també ho he posat allà, a la pàgina de discussió. Tens tota la raó en dir que és un tema extremadament complexe, i com que hi té molt a dir el dret sempre temo equivocar-me, perquè no sóc pas advocat. He pensat, però, que un resum de les coses en contra del fair use que he pogut anar llegint en altres discussions podria ser útil a altres per ajudar a prendre decissions. Malgrat tot, sovint pateixo amb els temes aquests de llicències, etc. per a la qual cosa procuro citar les fonts d'informació de forma visíble i clara, que quedi clar que no m'ho invento! ;P --Álvaro M 15:53, 14 jul 2006 (UTC)


Esborrat d'imatges

Està bé la pàgina aquella. Hi he introduit uns pocs canvis sense valor que podràs veure a l'historial. Què et sembla traslladar la pàgina a Viquipèdia:Esborrat d'imatges. Em sona més natural que expressat en infinitiu. Llull · (vostè dirà) 17:18, 14 jul 2006 (UTC)

Cromel

La veritat, llegit el seu darrer missatge, havia decidit parar eixe joc improductiu. No es pot arribar enlloc amb ell. Per mi no hi hauran més converses personals. –Pasqual bústia 18:34, 14 jul 2006 (UTC)

L'afer ha aplegat a un punt intolerable. Mentre l'usuari Cromel es dedicava a emprenyar-me i embolicar-me en els seus tèrbols assumptes no em suposava cap mal de cap, jo me'n he sortit molt bé, però ara també està atacant a d'altres membres.
És inútil intentar dialogar amb ell, no hi ha res a fer.
No vull que el bloquegeu però voldria saber si algun de vosaltres té alguna idea de si es pot demanar als de MetaWiki ¿o és MediaWiki? que impedisquen que una pàgina es puga desat si conté un enllaç cap a una pàgina concreta. Jo no sé si ho he somiat però diria que en una ocasió no vaig poder alçar una pàgina perquè contenia una adreça considerada com SPAM.
Crec que és l'única cosa que podem fer si ens volem desfer d'eixe troll professional. –Pasqual bústia 16:02, 15 jul 2006 (UTC)

Bon viatge

Passa-t'ho bé, papi!

T'ho promet que em portaré bé!
Jo no he telefonat a dues-centes persones per celebra la teua partida xD –Pasqual bústia 18:39, 15 jul 2006 (UTC)
Ara en serio. No pense fer-li cas. Estigues tranquil en eixe aspecte, mentrestant seguiré indagant alló del filtre que no permet que es puga desar una pàgina mentre continga una adreça considerada SPAM.
I, un altre cop, bon viatge! fa l'ullet –Pasqual bústia 18:59, 15 jul 2006 (UTC)

Catalinopedia

ATENCIÓ!

L'usuari catalinopedia és en WoW i clons. M'ho acaba de confessar! Vilallonga 11:24, 27 jul 2006 (UTC)

Tinc la impressió que l'usuari LOL és un clon d'en WoW. El vigilaré una estona Vilallonga 11:30, 27 jul 2006 (UTC)


Oh yea, you're very clever, a detective haha but I always return

I don't confess that I'm WoW, I tell you what I'm doing MWAHAHAHAHAHAHA. I ALWAYS RETURN

Quin merder que ha provocat aquest paio! Això és molt pitjor que les edicions menors vandàliques a articles! Vilallonga 11:55, 27 jul 2006 (UTC)

Prettytable

Gràcies per l'ajuda.--Lohen11 16:54, 27 jul 2006 (UTC)

Enllaços

D'acord. No sabia que abans de crear l'article ja t'ho permetia de fer-ho. Vilallonga 10:51, 28 jul 2006 (UTC)

Categories

Abans de manar esborrar ja m'ho miro això. Les dues categories eren parafilètiques i han estat disseminades de manera que no hi ha equivalents als que posar els mateixos enllaços. Llull · (vostè dirà) 10:52, 28 jul 2006 (UTC)

Qüestions de llengua

Estem adaptant la plantilla {{fitxa boletaire}}. Les imatges són de diferents orígens -la versió en anglès, Commons, la italiana i pròpies- i les estic edaptant a la plantilla per a què pugui funcionar íntegrament en català sense haver-se de fer un merder a l'hora de muntar la plantilla amb l'amalgama de llengües que la composarien si no s'adaptés. Llull · (vostè dirà) 15:15, 28 jul 2006 (UTC)

RE:Edicions menors

de Edicions menors.

Jo no pensava que era una cosa de molta importància, i com ja tinc prou feina en averiguar si el que he escrit està ben escrit, no em preocupe de si realment és una edició menor o no. Realment el meu problema és no saber què és una edició menor i si m'ho he de plantejar cada vegada que dese una cosa. En fi afegiré esta bugada com a una tasca més a les necessàries per a editar.

Pots fer-me un favor, esborra'm la pàgina Usuari:Pasqual/Converses amb l'Anònim de les mil IPs. –Pasqual bústia 14:37, 29 jul 2006 (UTC)

Imatges sense llicència

Company,

L'usuari Ula va pujant imatges sense origen i llicència davant meu, tot i que ja l'he avisat quatre cops... És realment empipador! Què podem fer, a part de posar el cartellet? Vilallonga · (digui digui) 18:18, 31 jul 2006 (UTC)

Ha creat uns articles amb el títol incorrecte (surest i norest, castellanismes) i l'he canviat i he posat per a destruir els antics. Ell ho ha revertit... empipador. Vilallonga · (digui digui) 18:44, 31 jul 2006 (UTC)

Redireccions

Company,

No sabia que era una transcripció alternativa; pensava que era errònia. Prego que m'excusis. Vilallonga · (digui digui) 22:23, 1 ag 2006 (UTC)

Company,
L'usuari cromelnordic m'ha escrit un missatge en to conciliador, però que alhora vol contactar en privat amb certa gent per aconseguir, veig clarament, les seves finalitats. Em sembla sorprenent com torna a la càrrega. L'altre cop en vaig sortir malparat i no tinc cap ganes de ficar-m'hi aquest cop. El que sí que em molesta són els mètodes conspiratius que utilitza. En fi, si els administradors us feu càrrec de tot, em quedaré més tranquil, perquè vull tranquil·litat cibernètica.
Fins aviat,
Vilallonga · (digui digui) 18:07, 2 ag 2006 (UTC)
Sí, ja ho he vist. Però em sembla que això no s'acabarà pas aquí... Reobrirem l'afer de nou... Me n'aniré a un lloc sense connexió a Internet...
Vilallonga · (digui digui) 18:16, 2 ag 2006 (UTC)

Imatges "meves"

Doncs sí, si vols, quan trobis imatges meves sense llicència pots posar-hi la GFDL directament. Gràcies per la revisió d'imatges que estàs fent... jo ja m'havia oblidat de les que he carregat aquí! --Oersted (parlem-ne) 18:49, 2 ag 2006 (UTC)

Imatges de J. Ollé

Hola Vriullop. Si trobes alguna imatge meva hi pots posar el GFDL o PD o el que s'escaigui directament. Actualment quant carrego ja poso la llicencia el 99% dels cops (l'1% se'm oblida) però al començament no tenia ni idea i a les primeres imatges manca posar-hi la llicencia. Moltes ja explicava que eren un treball meu i suposava que no calia dir res mes, però al estar en català a commons es veu que no ho entenen. Totes les imatges que carrego son: dibuixos meus fets amb Corel i exportats a bitmap; fotos fetes als meus viatges; i alguns scaners de revistes o documents d'us public. joc 11:37, 3 ag 2006 (UTC)

Canvi del text de llicència

Als peus de pàgina hi diu "El contingut és disponible sota la GNU Free Documentation License". Donat que això no és cert i que hi poden haver fitxers amb moltes altres llicències (com la CC), crec que hauríem de fer com a la versió en anglès i posar que els "texts" i no el "contingut" estan amb aquesta llicència. Llull · (vostè dirà) 10:44, 4 ag 2006 (UTC)

Bloqueig

Hauries de bloquejar l'usuari Ula. És el segon dia que tot i els avisos cal esborrar tot el que ha fet: copiar informació web amb drets d'autor. Ha estat avisat diverses vegades. Llull · (vostè dirà) 11:42, 10 ag 2006 (UTC)

L'hauries de bloquejar ara de debó i eliminar el que ha editat i carregat de nou (que ja havia fet abans i tot). El que està fent no crec que es pugui qualificar de res més que de vandalisme. Llull · (vostè dirà) 13:55, 13 ag 2006 (UTC)

Pensem-nos-ho, abans de bannejar-lo.

L'usuari Llull ha fet mal a la Viquipèdia per estar en desacord amb les normes...

... però, en cert sentit, jo he fet una mica això.

El que vull dir, és que sentir-te en fort desacord amb les normes d'una web que no és teva et fa un mal intern, t'enrabia. Hem de ser comprensius.

Parlem amb ell (parlar, no amenaçar ni advertir) i a veure què vol. Potser encara es pot negociar, vaja, no sé...

Si posa articles és que colabora, encara que sigui ilegalment. O no...?

Bé, ja he dit. Salut.

--cromelnordic 20:24, 10 ag 2006 (UTC)

Escolta, si saps de què et parla m'ho dius per què m'he perdut i em sento com al·ludit. Llull · (vostè dirà) 20:30, 10 ag 2006 (UTC)
Ai, perdó, quina bobada!! He escrit Llull? Volia escriure Ula! Sí, home, m'he equivocat de nom... Com a càstig m'hauré d'estar una setmana sense posar propaganda...! :-) --cromelnordic 20:53, 10 ag 2006 (UTC)

plantilla WikiPermísAutor

Per què t'afanyes a tirar per terra la plantilla WikiPermísAutor, si hara l'he modificada i és correcta...? ((Daniol 17:29, 11 ag 2006 (UTC)))


substituir per "copyrighted free use" pot ser una solució... però qualsevol persona podria colar imatges sense permís a la wikipedia amb aquesta etiqueta.... no? Daniol 16:00, 13 ag 2006 (UTC)

Donzella de ferro de Nuremberg, iron maiden

He enllaçat directement a Commons la plana de Viquipèdia, i he esborrat la imatge de Viquipèdia. Plàcid Pérez Bru 19:37, 11 ag 2006 (UTC)

Desplegable de llicències a la pàgina de Càrrega

Hola Vicenç. Volia comentar-te una cosa que ja li ho he comentada a en Joanjoc i, ja que ell és de vacances, si podries fer-ho tu. És si pots posar un desplegable de llicències a la plana per a carregar arxius a la Viquipèdia com a la Viquipèdia anglesa i això ajudaria a la gent novella a posar la llicència adequada, a què no hi hagueren imatges sense marca de llicència i fer les tasques de manteniment d'imatges més fàcilment. Seria mirar totes les plantilles de llicència que hi ha i posar un arbre de plantilles a MediaWiki:Licenses, pots mirar la versió anglesa ací. Bé. Gràcies i Adéu. --Pepetps hehehe (Podem discutir-ho) 20:08, 12 ag 2006 (UTC)

Categoria:Caixes d'estalvi

Osti, estic flipant!! No sé com ha eixit això. Sembla spam o una cosa semblant però he estat mirant però no ix eixa categoria escrita en cap d'eixes pàgines. --Pepetps hehehe (Podem discutir-ho) 11:39, 14 ag 2006 (UTC)

Crec que ja ho sé. Els elements conuns de totes les pègines són les icones de categories i ha alguna cosa amb els dibuixos. És l'únic que se m'ocorre. --Pepetps hehehe (Podem discutir-ho) 11:41, 14 ag 2006 (UTC)

Logos

ambdòs logos als quals dius que no hi ha informació els he tret de les seves respectives pàgines web Dante Alighieri i Instituto Camões. Posant la informació que tu has posat a les altres, estil Logotip de XXXX, que en té els drets d'autor [pàgina web] ho solucionariem? ho hem d'esperar que algú ho pugi a una altra viqui?--Gcm 17:38, 14 ag 2006 (UTC)

ok, ara ho faig. merci. --Gcm 17:51, 14 ag 2006 (UTC)

Imatges

Em vas escriure fa tres o quatre dies sobre un seguit d'imatges que afirmes que estan sota copyright o que els hi falta informació. Respecte a fer un enllaç directe t'agraira que m'expliquessis com es fa perquè no en tinc ni idea i no em faria res fer-ho. Respecte a llicència lliure, l'ús d'aquest terme es deu moltes vegades o no saber que posar-hi per no aclarir-me. Respecte a l'ús d'imatge de la pàgina web: www.worldroots.com, que tu menciones hi ha imatges que es troben lliures de copyright i que les incloc a DP-Vell i d'altres que segurament que s'hi que són copiades sense llicència. Finalment voldria introduir informació a algunes fotos que vaig introduir al principi i no sé com fer-ho. Merci per l'avís. --Riera 22:11, 14 ag 2006 (UTC)

Classicisme i clàssic

Sóc el responsable d'aquest desgavell: Vaig construir la plana Classicisme amb masses objectius. Ara crec que està ben encaminada. En aquest moment estic treballant en el contingut de clàssic-s. No pretenia donar informació de cap moviment, restringir-me a la semàntica i l'etimologia del mot.

El tros que has afegit a Clàssic-s era part de Classicisme que vaig retirar en veure duplicació de contingut amb Antiguitat clàssica. Crec que aquí resulta confusiu. Crec que s'hauria de fusionar dins d'antigutat clàssica

Clàssic és una traducció de l'equivalent anglesa que he parat en veure alguns errors o el que entenc com errors.--Allman 11:06, 15 ag 2006 (UTC)

Curiosos camins...

Sí, sí, tot bé, mercès. Només ha estat una temporada sense poder passar per aquí. Per cert, m'agrada veure que els teus articles gaudeixen de prestigi i són traduïts a d'altres llengües. Però encara més que això passi amb el lituà! Que curiosos que són els camins de les traduccions viquipenques!...--Jahecaigut (parlem-ne) 17:02, 15 ag 2006 (UTC)

classicisme

Per motius que no venen al cas no he acabat com volia l'article clàssic ara Cultura clàssica.

Aquí em refereixo al classicisme francés: "el Classicisme és una doctrina capitanejada i administrada per Colbert des de 1661" Tot i que es contracten alguns artistes estrangers.--Allman 17:58, 15 ag 2006 (UTC)

Autrigons

M'hi poso. Merces. joc 16:34, 16 ag 2006 (UTC)

Consultes BD

Hola :-) doncs si que es fan curtes les vacancetes... però "c'est la vie" :-) M'agrada molt com ha quedat la carrega d'imatges :-) Ja ens falta menys per a tenir-les totes categoritzades!! Tindré en compte el que m'has dit d'en J.Ollé. En quant a les consultes sql, el tema està complicat... Wikisign ja no funciona i això que diu dels administradors, ja ho trauré, ja que no ha funcionat mai... --Joanjoc (discussió) 17:44, 16 ag 2006 (UTC)

Inexperiència i paciència

Aclarit. Sóc encara inexpert. Demano paciència. Gràcies. --Ibérico 09:07, 18 ag 2006 (UTC)

No ho entenc

Sense ànim d'ofendre, vull saber per què no puc votar per eliminar una pàgina (he fet més de 20 contribucions en més de 5 articles). --Sereníssim 20:40, 18 ag 2006 (UTC)

La Viquipèdia no és un colegi electoral!! Em sembla bé que certes coses no les deixi fer. No sé... És la meva opinió. --cromelnordic 10:25, 19 ag 2006 (UTC)

redirecció

hola hem podries pasar l'article ferrari a ferrari desembrigació gracies (tu dic a tu pk ets el primer k e vist amb redireccions merci)--Misto (discussió...) 11:06, 20 ag 2006 (UTC)

Mapes amb punts superposats

Està molt bé la prova que has fet. Podries convertir el quadradet en un punt com al mapa d'en Josep? Sinó, almenys, es podria fer amb un quadrat ple, que queda més visible? Després jo miraria de fer-ne algun a ull, a veure com va. --Paucabot 16:17, 20 ag 2006 (UTC)

Perfecte!!!!! Ara miraré si m'hi dedic una mica ... --Paucabot 16:38, 20 ag 2006 (UTC)
No entenc perquè no fa el punt relatiu a la imatge a Cala Bona, per exemple. He fet un parell de proves modificant Plantilla:TaullogCapE i no me n'he sortit. Ens podries donar un cop de mà? --Paucabot 08:15, 21 ag 2006 (UTC)
Ja, hi ha aquests números tan grossos perquè en Josep els havia fet quadrar per la seva resolució de pantalla (supòs). Això indica que hi ha una errada: que comença a pintar el punt des de l'inici de la pàgina (o no sé des d'on) i no dins la imatge. --Paucabot 08:36, 21 ag 2006 (UTC)
Bona feina! Però jo crec que seguiria amb el mapa de cada municipi per dues raons:
  1. Per coherència estètica amb les fitxes dels municipis mallorquins.
  2. Perquè així és pot veure (encara que d'aquella manera) la situació del nucli dins el municipi.
Què en trobes? --Paucabot 09:16, 21 ag 2006 (UTC)

Cromelnordic

Estaria bé conservar l'IP que va crear la pàgina Cromelnordic, per si torna a haver algun problema. Jo no he pogut averiguar ho, però supose que tu com a administrador ho tindràs més fàcil, si no és que ja ho tens alçat. 81.36.246.50 18:52, 20 ag 2006 (UTC)

De dues IP: Especial:Contributions/87.219.84.204 i Especial:Contributions/81.35.44.249, encara que amb aquesta opció no es veuen les edicions esborrades. --VRiullop (parlem-ne) 19:02, 20 ag 2006 (UTC)
Uf! Estic flipant! No sé què ha passat, m'esperava un missatge teu a l'aplegar a casa i em topete que m'has contestat a la teua pàgina, i quan em fixe veig que la meua signatura és una IP anònima. Jo no havia tancat la sessió, de fet no la tanque mai. Que coses més estranyes. La veritat, tenia presa i no vaig prèmer ni el botó de previsualització, que justet!
En fi, resulta que igual que no tolerava el comportament d'en Crom tampoc suporte que hi haja gent menyspreant-lo.
Acabe d'averiguar la procedència de l'IP 81.35.44.249, almenys esta em lliura de tota culpa, per si algú podia dubtar, però que mal rotllo m'ha donat perquè m'ha vingut un flaix d'algun usuari conegut, espere que les meues sospites no siguen més que especulacions.
Dissortadament és prou evident que ha de ser algú que ha estat actiu darrerament i que buscava ferir sensibilitats. Jo ho vaig veure, no recorde quan, si abans d'anar-me'n de vacances, després o enmig, perquè vaig tindre una connexió esporàdica i molt reduïda mentre estava a Navarra.
Crec que vas tindre una reacció molt apropiada, tant l'eliminació de l'article, com la de les versions de la pàgina d'usuari de l'afectat.
Supose que l'IP seria la mateixa que l'autor dels actes malintencionats i vandàlics de la pàgina de'n Crom.
Encara que ara supose que hem de deixar l'assumpte de banda, i esperar que no torne a ocòrrer, és millor conservar les dades. Sobre tot IPs i horaris, encara que el text pot tindre també la seua importància per les faltes d'ortografia i altres elements erràtics, trets dialectals, etc. que inevitablement delaten al seu autor.
En fi, fes el que cregues convenient. –Pasqual bústia 23:48, 20 ag 2006 (UTC)

Virot petit

Hola¡¡¡ Segons he vist a http://www.gobmallorca.com/ornit/noms/llistatnoms.pdf (Llista de noms recomanats d'ocells de l'àmbit Balear El puffinus m. es diu només virot petit. Es podria consultar a l'IEC també si convé (jo confesso que mai havia sentit parlar d'aques ocell).--Victor M. Vicente Selvas 19:03, 20 ag 2006 (UTC)

Imatges

Merci, ja he canviat l'enllaç extern. Una pregunta, en aquest cas la imatge manté un copyright: The Royal Collection copyright 2006 Her Majesty Queen Elizabeth II. Però és evident que la fotogragfia, feta l'any 1871, i l'autor fa més de 70 anys que és mort. Aquesta fotografia es deu considerar DP-Vell no?

Imatges OD?

Veig que as estat eliminant una sèrie d'imatges d'equips de la NBA i no entenc el pq. El tema de les imatges és un tema en el que estic encara molt liat tot i que llegueixo i rellegeixo a l'ajuda. En aquests cas eren fair use i estaven a la wiki anglesa, quin era el problema? Salutacions --Baggio (missatges) 16:22, 21 ag 2006 (UTC)

Empipador

Company,

En cromelnordic no para. Periòdicament torna a insistir. He respost al fòrum sempitern del tema (a la terrassa de la taverna). Potser he estat una mica dur, però comença a ser una mala costum d'ell de retornar periòdicament i desmoralitzar el personal, almenys a mi...

Què es pot fer?

Vilallonga · (digui digui) 17:26, 21 ag 2006 (UTC)

Llaguarres i tal...

Estic revisant novament els límits occidentals de la Franja de Ponent (he trobat prou més informació); quan acabi miro a veure què puc fer amb nuclis de municipis com ara Llaguarres o Güel. Salut! Ebrenc 20:00, 21 ag 2006 (UTC)

Escut EMD Jesús

L'he posat a destrucció; quan vulguis. Ebrenc 18:20, 22 ag 2006 (UTC)

Tallermanu

Bones. L'usuari Tallermanu està deixant a certs articles de poblacions de l'empordà un link extern cap a una pàgina web on a més de donar notícies sobre el lloc, hi han anuncis classificats, hotels restaurants... Això és correcte? --Lohen11 10:25, 23 ag 2006 (UTC)

Crítica envers l'Islam

Crec que s'hauria d'anular la votació, tot ha sigut un malentés. A més el que va iniciar la proposta no ho va fer correctament, i algú li va corregir l'enllaç, sense saber realment si eixe era l'article pel que demanava l'eliminació...

Jo crec que és més que evident que el que s'havia de fer era penjar el cartell de {{destrucció}} com ho vaig fer en quant em vaig adonar de l'història. En fi, este cas no estava previst per les normes d'esborrar pàgines, oi?

Més que res t'ho dic perquè marcat el meu comentari com a edició menor, pel que supose que no l'hauràs vist, i per ampliar-te un poc l'informació del que ha passat en este cas.

–Pasqual bústia 16:39, 23 ag 2006 (UTC)

Potser no conec massa bé la realitat, però...

...des de la meva coneixença relativa, demano la cancelació d'aquesta votació abans que aquesta vegi la llum, d'acord amb Pasqual.

He llegit una mica (potser no prou, però...) el que ha passat sobre l'article de l'Islam, i, veient retirat l'article polèmic, i veient com el responsable d'aquest accepta la seva part de culpa, no veig que sigui necessari dividir la Viquipèdia entre els partidaris i els detractors d'aquest fet molest ja mig solucionat.

Com a redactor a estones d'algun article de la Viquipèdia, demano (sense pretendre gens imposar per la força) que no es materialitzi aquesta proposta de votació sobre l'article de l'Islam.

Bé, he dit la meva opinió (tenia dret a expressar-me). Apa, salut!!! --cromelnordic 18:30, 23 ag 2006 (UTC)

Bona idea i bona feina :-) Finalment hem aconseguit baixar de les 1.000 !!! Ja falta menys... --Joanjoc (discussió) 21:23, 23 ag 2006 (UTC)

No ho podem esborrar tot. Plàcid Pérez Bru 15:50, 24 ag 2006 (UTC)

És pen Joanjoc que acabarà esborrant tota la Viquipèdia. A mi m'agrada més ampliar una article que no penjar-li el rètol de “destrucció” o simplement esborrar-ho. Encara que les imatges que no compleixen les mateixes normes de commons s'haurien d'esborrar o esmenar. Plàcid Pérez Bru 16:03, 24 ag 2006 (UTC)

he posat un comentari a [Viquipèdia Discussió:Esborrar imatges]. Plàcid Pérez Bru 21:00, 24 ag 2006 (UTC)

El nom de Viquipèdia

he posat un comentari a la plana de discussió de Viquipèdia:Nom de la Viquipèdia. Plàcid Pérez Bru 15:54, 24 ag 2006 (UTC)

Hermenegild Arruga i Liró

Hola he creat l'espai perque era el meu avi, i m'he possat a buscar biografies i la que he penjat es la que més m'agradat.

Os3_tu

Les plantilles del Barça

La plantilla aquella del Barça la vaig crear jo perquè semblava que l'autor de la pàgina volia una pàgina per cada temporada, i després una pàgina on inclogués totes les temporades. Aleshores una plantilla evitava que hi hagués dues pàgines amb el mateix contingut escrit (a les dues pàgines s'incloia la mateixa plantilla i llestos) i alhora s'aconseguia que el dietari no fos massa llarg d'editar, ja que només calia incloure les plantilles i punt. Vaig ensenyar a la pàgina de discussió com es podia estandaritzar a la resta de temporades però sembla que l'autor que s'havia interessat pel tema ja no ho està, ja que no ha fet els canvis pertinents.--Xtv (que dius que què?) 11:31, 26 ag 2006 (UTC)

Imatges

Hola, m'he apuntat al projecte de les imatges però el cert és que no tinc gaire clar com funciona el tema. Per exemple, he vist que tenim un munt de fotos que no s'usen, per tant candidates a ser eliminades. Així he mirat la primera i em sembla que no hi he vist ni llicència ni origen. Però és més, m'ha semblat veure que està treta d'internet (té el mateix nom de fitxer i tot). Quins són aleshores els passos que he de seguir? jo he afegit la plantilla d'origen desconegut i a l'apartat de text he dit d'on em sembla que està treta, però de fet crec que s'hauria d'eliminar directament. Salut.--Xtv (que dius que què?) 16:45, 26 ag 2006 (UTC)

Encara més, amb la segona he vist que ja existeix a commons i no s'usa, per tant es pot destruir. He posat la plantilla de destrucció però, és exatament això el que he de fer? Gràcies.--Xtv (que dius que què?) 16:51, 26 ag 2006 (UTC)
Correcte ara?--Xtv (que dius que què?) 17:16, 26 ag 2006 (UTC)
Hola, això de les imatges no ho acabo de dominar... miro a Especial:Imatges sense categoria i veig que la primera és Imatge:Arranobeltza.png. Aleshores veig que diu que és una imatge extreta de commons. Això què vol dir, que és la mateixa de commons i per tant ja no existeix a la wiki catalana (i la pàgina de canvis recents està aleshores desactualitzada), o bé que algú l'ha agafada de commons i l'ha incorporada a la nostra wiki? Si és el segon cas, i tenint en compte que una de les feines que hem de fer és eliminar les imatges que ja hi siguin a commons, no entenc la utilitat d'aquesta plantilla. Més aviat aquesta plantilla hauria de dir "aquesta imatge ja és a commons i per tant es pot eliminar". A més a més, si miro el link a la imatge de la catalana, veig que em va a parar a commons, com si ja estigués allà, però per contra, l'historial de la imatge, és diferent el d'una imatge que el de l'altra (l'hora). Un cop de mà?--Xtv (que dius que què?) 13:52, 28 ag 2006 (UTC)
Hola, acabo de marcar la aquesta foto amb la plantilla OD, però de fet estic pensant que malgrat no saber-ne l'autor, potser podria haver optat per la de fair use, tal com vaig fer amb una de la Pilar de Borbó. Quina opció és la correcta?--Xtv (que dius que què?) 15:37, 30 ag 2006 (UTC)

Dietari FCB

Ja es pot esborrar tot el Dietari del FCB. En el nou article Historia del FCB temporada a temporada s'inclouran les plantilles de cada temporada. Crec que cal esborrar totes les altres llevat de la de la temporada actual.--Victor baron 07:13, 27 ag 2006 (UTC)

Traducció de missatges del mediawiki

Estic traduint missatges de la interfícies, deixant la proposta a la corresponent pàgina de discussió de cada missatge, pots veure els que he fet als canvis recents. N'hi han un montó... vaig a deixar un missatge en la taverna a vore si algú s'anima a traduir els que queden. --Peleguer 17:48, 27 ag 2006 (UTC)

Pàgina més antiga amb el nom de viquipèdia

A la pàgina de l'Usuari:Jomvo, que sembla una còpia d'una antiga pàgina de discussió, hi ha un paràgraf on s'usa la paraula viquipèdia i està signat el 8 de març de 2003. Tanmateix la pàgina, tal com dic, sembla una còpia que en Plàcid Pérez Bru va editar el 26 de març de 2004. Així doncs, no es pot demostrar que allò realment fos escrit el 8 de març, però sincerament no crec que en Plàcid es dediqués a modificar les dates d'aquesta pàgina de comentaris només per tal que en un futur el nom de viquipèdia no fos discutit ;-)

Ara acabo de trobar també a la pàgina de discussió de setembre de 2003, un altre d'aquests tipus de discussions on la gent signava manualment la data, i en Llull, el 19 d'abril parla de l'adaptació del nom wikipedia al català, i proposa una mena de cartell (Benvinguts a la Viquipèdia). També es parla ja de demanar el registre www.viquipedia.org.

Així doncs jo conjecturo el següent: cap a principis de 2003 els pocs col·laboradors que hi havia es referien indistintament amb els noms de wikipedia i viquipèdia (i també algun cop he vist wikipèdia). Quan a l'abril es va voler fer un canvi de portada, en Llull va proposar aquell cartell, va tirar endavant la proposta i des d'aleshores es va prendre com a nom oficial.

Salut.--Xtv (que dius que què?) 16:07, 29 ag 2006 (UTC)


Proposta d'esborrat de la pàgina Imatge:125px-escut indefinit.svg.png

Paperera
Paperera

Hola, la pàgina «Imatge:125px-escut indefinit.svg.png», que heu fet o en la que heu col·laborat significativament, ha estat proposada per a ser esborrada.

Esteu convidat a participar en la discussió relativa a aquesta proposta. Si no esteu familiaritzat amb el procés podeu llegir les normes i polítiques a Viquipèdia:Esborrar pàgines. No us ho prengeu com una qüestió personal, intenteu entendre el motius i demaneu-ne aclariments si cal.

--Josep_Arias_i_López (parlam?) 18:12, 29 ag 2006 (UTC)

Plàcid

He deixat un missatge a la taverna, però preferisc comentar-t'ho a tu també. Resulta que no és la primera vegada que ho diu, crec que deuriem fer-li un poc de cas, no sé, em fa l'efecte que es sent massa responsable (és la meua impressió)... Jo en una ocasió deia que no estaria mal de dispondre de dos buròcrates, potser que siga el moment.

Bé, no m'estenc més espere la teua resposta. –Pasqual · bústia 21:15, 29 ag 2006 (UTC)

Crísi burocràtica

Ja he demanat la participació dels altres administradors, només em quedava formalitzar la teua participació a la taverna. –Pasqual · bústia 11:20, 30 ag 2006 (UTC)

Actualització del MediaWiki

Hola Vicenç, la barra de navegació ha canviat, ja no estan la taverna i els portals temàtics de la barra. Pots fer els canvis al MediaWiki? Gràcies. --Pepetps hehehe (Podem discutir-ho) 17:31, 30 ag 2006 (UTC)

Esborrat de pàgines

Hola, veig que és un costum molt arrelat el fet d'esborrar una pàgina sense esborrar-ne la seva pàgina de discussió (tal i com acabo de veure amb Discussió:Dietari del Futbol Club Barcelona) de tal manera que deuen estar rondant uns quants centenars de pàgines de discussió sense pàgina principal per la viqui. Saps si hi ha alguna SpecialPage per trobar aquest tipus de pagines i eliminar-les?

Per cert, ahir vaig estar fent una mica d'indagació per les edicions antigues i vaig arribar a la següent conclusió: antigament no hi havia pàgines de discussió i la gent comentava les coses a les pàgines d'usuari, els quals molt em temo que no tenien això d'Usuari davant del nom sinó que formaven part de l'enciclopèdia com un element més (és la sensació que tinc). Prova d'això és aquesta pàgina, i aquesta; i aquí es veu com la gent discutia àdhuc dins els articles (a falta de pàgina de discussió). En aquest cas veig que usen Wikip. per referir-se a la Viqui. Vaig estar buscant com un desesperat per les olded i a) no vaig trobar cap pàgina on parléssin de la viqui amb v i q fins la que ja teníem i b) no vaig trobar cap pàgina ni de discussió ni d'usuari. Per tant, conjectura: les aprotacions a les pàgines d'usuari (discussions on haurien abundat el nom de la wiki) es van esborrar del tot i al seu lloc, als números que quedaven lliures, s'hi van anar posant altres edicions. Per això si mirem l'ordre de les edicions no sempre és temporal. Bé, no sé per què et foto el rotllo, perquè al capdavall no en vaig treure res de tot això, però suposo que després de l'estona que vaig estar-m'hi necessitava explicar-ho a algú ;-) Òbviament no vaig mirar tots els milers d'edicions, així que si algú altre es vol entretenir a mirar les olded (bé, ahir mirant a l'anglesa, vaig veure que hi ha uns robots que es poden fer córrer justament per buscar coses d'aquestes i així és com van veure ells que la seva edició més antiga que conserven és la d'una pàgina anomenada UuU (té tela). Potser si ens informéssim de com funciona podriem 1) confirmar que la pàgina de l'àbac és realment la primera edició que conservem i 2) trobar una pàgina més antiga on apareixi la forma viqui. Ésser és possible fer-ho, però jo això ja no sé com va i aquí ho deixo. Salut i perdona per la xerrameca.--Xtv (que dius que què?) 14:25, 31 ag 2006 (UTC)

Avís d'Estat, potser t'interessaria.

Doncs això, que potser t'interessaria instal·lar-te l'avís d'estat per a facilitar el contacte amb viquipedistes que busquen l'ajuda d'un admin. He explicat com fer-ho a Viquipèdia Discussió:Administradors, i l'explicació del codi ho tens a la secció específica que he redactat a la meua pàgina d'usuari. --Joanot Martorell 16:50, 31 ag 2006 (UTC)

T'he escrit a la teua pàgina Usuari:Vriullop/monobook.js. Et funciona ara? Potser necessitaries també de recarregar la memòria cau del teu navegador, si encara no hi veus res. --Joanot Martorell 17:16, 31 ag 2006 (UTC)

Nom7colors

Re:Nom7colors

No ho entenc, deu de ser cosa del programari, perquè vaig posar la plantilla {{destrucció}} per a les dues signatures (les de Usuari:Pasqual/sign1 i Usuari:Pasqual/sign2, crec que les has esborrades tu, així que ho sabràs. El cas és que he llevat la transclusió i ha desaparegut -ara veurem si apareix la teua discussió, si és així ho trec de seguida-, és com que no s'actualitza fins que no l'edites, d'aixó i per casos semblants amb plantilles crec que deies alguna cosa ja fa mesos... Supose que ho entendràs millor que jo tot açò. –Pasqual · bústia 19:00, 1 set 2006 (UTC)

Transclude

No sé si cal tornar a redactar el que t'he dit en el paràgraf anterior, ara m'he rellegit i si no saps de què va el tema et pots perdre entre tanta cosa que he donat per sobreentesa.
La qüestió del transclude i les transclusions, segons la lectura ràpida que vaig fer en el seu moment és l'efecte d'obtindre el contingut d'una pàgina mitjançant una referència a esta. És el cas de les plantilles, per tant, utilitzem les transclusions cada dos per tres. El que passa és que no es recomanable d'utilitzar per a les signatures, a mi se'm va ocòrrer utilitzar-ne una per poder tindre sempre la mateixa signatura allà on hi fera falta, i que s'actualitzaren automàticament si sofria alguna modificació al mateix temps que no ocupava tant d'espai per una simple signatura, però en SMP que també n'estava interessat em va remarcar que al WP:SIG ho desaconsellaven, com no, per evitar sobrecarregar els servidors. –Pasqual · bústia 16:40, 2 set 2006 (UTC)

Sobre la Santboiana

Hola, ajuda'm una mica que vaig perdut. Gràcies bústia

Votació dels guionets

Ja he passat per la pàgina que em demanaves i hi he deixat el meu vot a favor de posar sempre la paraula romanogermànic junta, sense guionets, que és com cal escriure-la. Ara bé, ja no sé si havia de dir aprovació o objecció, ja que el que jo creia que era aprovació els dos precedents en deien objecció. Potser és que, a aquestes hores de la nit, ja ho veig tot fosc... --Enric 01:20, 2 set 2006 (UTC)

Un troll

Company,

Fa uns dies que m'estic barallant amb un troll que ha obert diversos fronts. No reconeix cap de les fonts que uso i no aporta les seves. Ha esborrat informació del municat d'entitats de població gironines i discuteix la neutralitat d'algunes biografies com Joaquim Nadal o Luis Mazo Mendo. La resta d'usuaris no li donen la raó (a Montilivi i Joaquim Nadal mateix) però ell (tot i que a la seva pàgina de discussió, on deixa els missatges, ha dit que ja no continuava amb aquesta actitud) continua i obre nous fronts. M'ha posat ben nerviós i m'ha fet perdre els estreps més d'una vegada. Què haig de fer?

Moles gràcies,

Vilallonga · (digui digui) 12:02, 2 set 2006 (UTC)

Es comporta com troll i va a batzegades, tocant un article allí i un article allà. Tancant fronts on se li ha dit "no" i obrint-ne de nous. D'altra banda, gràcies pels consells. Em posa molt nerviós el que fa aquest usuari.
Vilallonga · (digui digui) 12:24, 2 set 2006 (UTC)

romanogermànics

Gràcies pel curro de anar canviant-ho tot. Ja hi comptava en fer-ho jo mateix. Per celebrar el canvi he re-fet Sacre Imperi Romanogermànic; ja em diras que et sembla. Be, les fitxes que encara queden ja les aniré rematant, peruqe encara estaré un temps amb aquesta "etapa històrica" i m'aniré trobant coses. Per cert, si fas una cerca (no un "vés-hi" o un "que enllaça aci"), surten pagines que ja estan corretgides. Te explicació ?. --amador 03:58, 3 set 2006 (UTC)


Tahitià

Vicenç,

A la taula de les vocals hi ha algun problema de codi, ja que es veu malament. No sé pas què pot ser. M'hi podries fer una ullada, SUP? Fa patxoca aquest nou article, eh?

Saps parlar tahitià? Tens algun llibre sobre la llengua? Saps on podria trobar llibres aquí a Cat?

Gràcies per tot i fins aviat,

Vilallonga · (digui digui) 10:45, 3 set 2006 (UTC)

Hola de nou!
Moltes gràcies, hehe. Llàstima que no em parlis tahitià :D! És verament un idioma passionant, molt minoritari, però preciós. Espero poder-ne aprendre alguna cosa algun dia. Gràcies pels enllaços, no els coneixia. Hi afegiré el segon. Quant a la taula de les vocals, no sé pas què passa que està ben desordenada. Les vocals no es corresponen a les columnes i un encapçalament de fila és la cel·la d'una vocal... I això que l'he copiada de la del costat... M'ho he tornat a mirar i no ho trobo.
A la tarda si puc atacaré la morfologia flexiva i la sintaxi. Aquests apartats ja no seran tan complets, ja que la font és un pèl deficient, hehe.
Fins aviat,
Vilallonga · (digui digui) 11:20, 3 set 2006 (UTC)
Cert, ja ho he comprovat. Mea culpa. Més tard la trec. La taula ha quedat molt bé, gràcies. Aquest Taioae del qual em parles si que sona a glòria. Bé, gairebé tot el que prové de la Polinèsia sona a glòria... L'Aurora Bertrana hi té part de culpa i l'arbre del pa també, hehe.
Fins aviat,
Vilallonga · (digui digui) 11:55, 3 set 2006 (UTC)

MediaWiki

Sisplau, pots arreglar allò de l'encllaç a Llicència de Documentació Lliure GNU que està en el MediaWiki:Copyrightwarning, és que em patxoca veure tan de temps eixa errada. –Pasqual · bústia 16:15, 3 set 2006 (UTC)

Tahitià quasi acabat

Company!

Ja gairebé he acabat l'article de tahitià. Si vols passar-hi per esmenar-lo, ja tens via lliure. Passa també si pots/vols per la discussió de l'article a veure què et sembla el que proposo.

Fins aviat,

Vilallonga · (digui digui) 16:49, 4 set 2006 (UTC)

Nova a la viquipèdia

Gràcies, VRiullop! Vaig fent amb les ajudes... L'etiqueta {{inacabat}} és una bona idea. Es pot deixar uns quants dies si tens previst anar fent o és només per tenir-la activa quan realment estàs connectant i treballant-hi?

Aprofito per fer una altra pregunta (tot i que no sé si aquesta pàgina és el lloc adequat): sóc bioquímica i faig classes de ciències naturals. On puc trobar altres viquipedistes que treballin a les entrades de ciències de la vida? No sé si hi ha espais comuns de trobada per disciplines. Salut i fins a la propera! --Irene Pelegrí 13:03, 5 set 2006 (UTC)

Avaluació d'article

Tahitià

Presento aquest article sobre el tahitià, la llengua que es parla a Tahití i, per extensió, la resta d'Illes de la Societat i la Polinèsia Francesa. Per acabar de completar l'article, seria bo que tots els viquipedistes interessats en fessin una lectura, una avaluació i, si s'escau, l'ampliessin o polissin. L'apartat dedicat a la sintaxi és fluix i el de les expressions bàsiques és inacabat, ja que la disparitat ortogràfica de les fonts de lèxic bàsic fa la seva redacció lenta i feixuga. Si quan s'hagi acabat l'avaluació té els estàndards necessaris, també fóra bo de presentar-lo a article de qualitat.

Vilallonga · (digui digui) 15:29, 5 set 2006 (UTC)


Municat

la població de Montjuic, en tot cas pot haver augmentat. Pot tractar-se d'un error tipogràfic del Municat.

Salutacions cordials,

--Articulista 16:36, 5 set 2006 (UTC)Articulista.

Carai, aquest municat surt per tot arreu!! Un molt bon article Villalonga, a veure si tinc temps de llegir-lo bé.--Lohen11 16:40, 5 set 2006 (UTC)

Conjugador de verbs

Jo anava a escriure't a tu i he pitjat al edita és cosa de la transclusió que ha fet en Vilallonga a la teua pàgina, i segurament al la d'on havia contestat en Lohen. He afegit el codi subst: per veure si et deixa el contingut que hi ha a Viquipèdia:Avaluació d'articles/Tahitià. Haurem de veure les contribucions de'n Vilallonga i corregir eixa tranclusió en altres dicussions on ho haja deixat, bé ara no tinc temps... d'ací vint minuts torne...

Aquí va el meu missatge (que ja has llegit a un altre lloc):

Hola, estic fent una millora tècnica en el tindrem uns quantes eines per fer-nos la feina més ràpida. Una d'estes eines seria un conjugador de verbs, com sé que en tens un en línia, voldria saber si ni ha possibilitat d'obtindre un verb congugat com passa amb aquest conjugador castellà. Jo no sé molt d'informàtica, però si et deixe l'exemple supose que ho entendràs. digam que vull saber la congugació de ser, llavors el que tindria que fer és crear l'enllaç següent:

http://www.sintx.usc.es/cgi-bin/tabverb?verbo=ser
http://www.sintx.usc.es/cgi-bin/tabverb?verbo=ser

Estaré absent mig hora, ja diràs el què... –Pasqual · bústia 16:57, 5 set 2006 (UTC) –Pasqual · bústia 17:35, 5 set 2006 (UTC)

Quina hiper? La del conjugador? Si és així més val que no l'afegisca, oi? Perquè el que pretenc és que qualsevol que tinga el meu mòdul en marxa puga accedir a un conjugador en línia.
Ah també en buscava un de anglès - català, del tipus mydictionary o wordreference (per al es->en) però no en veig. –Pasqual · bústia 19:10, 5 set 2006 (UTC)
He vist que als teus recursos no tens una consulta directa cap al DCVB, és que no es pot obtindre? he intentat http://dcvb.iecat.net/results.asp?Search=mot_a_buscar però no funciona. Bé si no hi ha cap forma, passarem d'ells, de totes formes seria per a una opció extra ja que si hi ha massa cercador serà estarà massa carregat.
Per cert si vols saber què estic fent pots afegir
La línia següent al teu monobook i aprofitant la funció de'n Martorell:
inc("Usuari:Pasqual/viquiestris.js")
Deuria de funcionar.
Ja em diràs que n'opines, jo vaig fent canvis de nit, però si no funciona o revertisc tot fina a l'edició que m'ha anat bé, hui ha sigut una sessió exitosa, així que ja em diràs alguna cosa si goses provar-ho. –Pasqual · bústia 23:50, 7 set 2006 (UTC)

Això he trobat a propòsit del municat

[a propòsit de la discussió del nombre d'habitants i nom de l'entitat de població "Taialà i Germans Sàbat" de Girona]

He anat a l'UMAT per comprovar de nou si existeix un barri/sector de la ciutat que es digui Taialà. I evidentment, existeix. Són dades oficials. No són del 1983, sinó del 2006, extretes del servei de cartografia de l'ajuntament en línia. En Tallaferro, quan va fer la llista de districtes i barris (o barris i sector, és el mateix sota diferents denominacions), ho va fer a partir de l'UMAT. També he vist que hi ha un disseminat amb el nom de l'entitat de població. I això m'ha fet rumiar... He mirat tots els noms dels disseminats i, tatxan tatxan! Coincideixen tots amb els noms de les entitats de població del municat! Aleshores, les entitats de població no deuen fer referència als barris i sectors de la ciutat, sinó a disseminats de població que tenen el mateix nom del barri? Em fa la impressió que sota aquesta definició, les dades de població del municat serien correctes. Tot es resumiria en una confusió monumental nostra a l'hora d'entendre què és una entitat de població (disseminat per a l'ajuntament de Girona) i què és un barri/districte. Aleshores, caldria canviar tota la informació que vam posar a les entitats de població, ja que faria referència als barris/districtes i no pas als disseminats!

Adjunto una captura de pantalla del districte/barri oest de la ciutat amb els sectors de Germans Sàbat, Taialà, etc, i els disseminats d'Hortes, Taialà i Germans Sàbat, Domeny i Sant Ponç.

Image:Taiala.jpg

L'usuari articulista insisteix que tothom s'equivoca menys ell. Em fa ràbia, però ha aportat finalment fonts. Li ha costat però ho ha fet. Ara bé, tot i les fonts presentades, continua discutint l'existència de Taialà a Girona. És com discutir el sexe dels àngels. Algú li hauria de dir que els errors de l'administració no són tan freqüents en aquests casos. Si fos cert el que plantejo més amunt, les dades del municat serien correctes, ja que farien referència a disseminats de població amb el mateix nom del barri on pertanyen on realment hi viuen 4 gats comptats!

Si vols més informació sobre l'afer, mira aquí i aquí.

Fins aviat,

Vilallonga · (digui digui) 21:08, 5 set 2006 (UTC)


Jo he dit tot el que sabia del tema. No puc dir més excepte el deliciós que ha resultat rellegir el llibre "Girona i els seus barris", Adroher, Batallé,Canimas, Palou i 15 autors més, publicat per l'ajuntament de Girona. Li recomano a tothom que estigui interessat en aquest tema, ja que els autors donen visions amb coneixement de causa, cadascú del seu barri... A més els mapes que acompanya són aclaridors. He posat el que sabia i ho he referenciat, excepte millor criteri.

També he fet una proposta de millorar les entrades dels barris de Girona, amb fotos, amb major nombre de dades...

Salutacions cordials,

--Articulista 21:29, 5 set 2006 (UTC)Articulista.


Per cert, penso que sempre que sigui possible i existiexi prou base per fer-ho , la viquipèdia ha de superar les deficiències d'informació oficial, sense complexes. Entengueu-me si us plau. No vull dir res més del que he dit exactament.

Salutacions cordials,


--Articulista 21:33, 5 set 2006 (UTC)Articulista.

Comentari desubicat

Més que desubicat és un cul de mal asiento, un autènitic nòmada, no sé exactament que ha passat en este cas, però bé, ja està tot al seu lloc! –Pasqual · bústia 08:44, 6 set 2006 (UTC)

Hola, et volia demanar un petit favor. Fa uns mesos un anònim fa agafar un article que havia fet jo Consell General (França) i el va copiar i enganxar en un article que ell va crear Consell General, creant una redirecció des del primer article. Doncs bé, crec que el que hauria d'anar a Consell General és una pàgina de desambiguació, perquè de consells generals no només n'hi ha a França. Així que si poguessis esborrar Consell General (França), traslladaria el contingut des de Consell General i faria després la pàgina de desambiguació. No sé si he estat gaire clar amb tants consells generals. Gràcies. Manu bcn 12:27, 7 set 2006 (UTC)

Viquipedia Catala

Hola. No hay mucho que pueda decir de la creación de la wikipedia Catalana, aunque es posible que yo la haya solicitado. Si lo hice fue por peticion de algun catalano hablante, Cdani en la misma pagina que mencionaste, o que yo haya contribuido con algunos setup iniciales. Mi papel fue importante en la wikipedia en castellano, pero no en esta. Saludos -- en:User:AstroNomer es:Usuario:Renacimiento

Viquiestris

Hola Vicenç,

Ahir en Pepetps em va comunicar que no visualitzava totes les icones dels botons, voldria saber si a tu et passa igual. En tot cas he pensat que possiblement és cosa de l'URL de les imatges, intentaré averiguar si estan al Commons en lloc de posar l'adreça de la viquipèdia en català, l'original era amb l'adreça a la Viqui en castellà. De totes formes jo les veig totes, això és el que em sembla estrany.

Allò del nom el va suggerir un anònim a la taverna, no és gens definitiu... –Pasqual · bústia 15:44, 9 set 2006 (UTC)

Serà per el punt i coma que t'has deixat a inc("Usuari:Pasqual/viquiestris.js") en el teu monobook?
També veig que no tens els codis //<pre><nowiki> al principi ni //</pre></nowiki> al final, no sé exactament la funció però alguna cosa farà que o fiquen a tot arreu, supose... –Pasqual · bústia 16:09, 9 set 2006 (UTC)
És clar, ho tindré en compte... És la forma d'arrancar, coses que passen quan dus deu anys sense programar i una idea molt vaga JavaScript... Supose que té prou relació perquè els viquiestris també utilitzen les funcions topaz (que les va crear un usuari de la Viqui anglesa i les estan aprofitant tots, inclús el Martorell, i no és per llevar-li els mèrits al Martorell, que en té!).
Potser que en un futur haurem de coordinar eixos mòduls, també crec que hauré de parlar amb el Joanjoc pel seu mòdul de taules, ja que el Monobook-Suite també en té un.
Però ara vaig a veure si acabe la meua feina amb el mòdul "botons.js"... –Pasqual · bústia 16:34, 9 set 2006 (UTC)

Galleries i Commons

Doncs a Usuari:Ebrenc/Banderes, la bandera de Xerta (la darrera) és a Commons i no hi apareix. D'altra banda, la d'Alcanar (la primera) ha aparegut aquesta tarda des del moment que la vaig pujar a Commons. Ebrenc 23:06, 9 set 2006 (UTC)

No ho acabo d'entendre :P però ja ha aaregut la bandereta; bé, el Buenafuente diria "és d'ells". Solucionat, doncs. Ebrenc 00:38, 10 set 2006 (UTC)

Categories

Hola,

On puc trobar les categories existents a la Viquipèdia? És que ho estic intentant amb Edward Morgan Forster, però no encerte ni una. Salutacions i gràcies.

Palach de la Vila 15:00, 10 set 2006 (UTC)

enllaços externs

Bones. Estic veient que cada vegada més s'omplen els articles d'enllaços externs cap a webs personals o de propaganda i amb una relació amb l'article que a vegades fa riure. Hi ha alguna norma sobre això? Hem d'actuar o deixar fer?--Lohen11 16:55, 12 set 2006 (UTC)

Hi ha alguna manera de revertir més fàcil que anant a l'edició anterior i tornar a desar la pàgina?--Lohen11 16:01, 13 set 2006 (UTC)

incunable

Crec que sí, és un dels primers incunables que tenim a Catalunya i una raresa política a nivell mundial. Els incunables normalment va ser religiosos. Caldria expandir l'article però de moment no he trobat bibliografia. Estic d'acord que l'escrit és hores d'ara reiteratiu. Si cal borreu-lo.--Allman 20:41, 12 set 2006 (UTC)

Cultura clàssica

He proposat esborar Cultura clàssica. Dona un cop d'ull a clàssic. Tens l'última paraula.--Allman 17:18, 13 set 2006 (UTC)

CatN

Hola, volia avisar-te perquè no et sorprenguis si no t'has adonat que he substituit les plantilles de tots els municipis de la Catalunya del Nord. Això es deu al viquiprojecte:unificació de plantilles. Demà ja em passaré per la plana del Viquiprojecte CatN per explicar-ho. Si vols saber com funciona la nova et pots mirar {{infotaula de municipi de la Catalunya del Nord}}.--SMP (d·+) 17:27, 13 set 2006 (UTC)

Imatges de Palma

Som el seu exprofessor. Les imatges són lliures, no ho va indicar per desconeixement del tema. Ni jo ni l'altre professor no hi vàrem estar prou a damunt. --Paucabot · Discussió 18:32, 13 set 2006 (UTC)

Escut de Mallorca

No soc expert en heràldica, només en vexil·lologia. No obstant penso que l'escut es correcte, el nombre de barres no era rellevant i els escuts apareixen en dos, tres, quatre o mes barres. --joc 15:42, 15 set 2006 (UTC)

Tahitoa

Hola Vicenç,

Avui encara plou (snif). Però ho he aprofitat per anar al museu d'història natural, on hi ha una bona col·lecció d'objectes de les societats oceàniques. La Polinèsia hi és ben representada. Una de les coses que més m'ha sorprès ha estat de veure que en:Margaret Mead considera les Fiji com una part de la Polinèsia. Diu: "Físicament, la població de Fiji és melanèsia; però la seva estructura social és polinèsia. Usen la ceràmica, la qual cosa és pròpia de melanesis, però es relacionaven comercialment amb Tonga i Samoa. És considerada una regió polinèsia de transició". Potser s'hauria de posar dins el portal de la Polinèsia i explicar-ne aquestes apreciacions.

Els comentaris del teu amic tahitià són esplèndids. Ens ajudaran a fer un article molt bo. Celebro que aquest article hagi tingut l'oportunitat de tenir un avaluador tan qualificat, hehe. Quan tingui més temps, incorporaré els suggeriments i faré l'apartat d'història de la llengua.

M'informaré sobre la diftongació i, si s'escau, hi incorporaré una breu explicació.

Tahitoa és un nom propi tahitià i vol dir guerrer primer. És un bon sobrenom, hehehe.

Espero que demà no plogui i pugui anar als jardins botànics a cerca un bon ’uru. També busco desesperadament bibliografia polinèsia o tahitiana i no trobo res de res. Però res de res! I això que NYC és la capital cultural del món! Amb tot, continuarem buscant...

Fins aviat,

P.S.: Si vols fer els canvis a l'article del tahitià per mi no hi cap problema!

Nou article de qualitat

Hola, t'informo que hi ha un article que pot ser considerat de qualitat i si no m'equivoco un administrador ara te que acabar d'aprovar-ho. La proposta de l'article Tenochtitlan. PD:Seria bo que poguessis mirar-te les altres propostes i els articles que han demanat una avaluació, per de que augmentin els nostres articles de qualitat.--Baggio (missatges) 12:49, 18 set 2006 (UTC)

Arxiu temporal

En un principi es tractava d'una imatge per il·lustrar un comentari, si no li podem treure utilitat, llavors es podria esborrar. –Pasqual · bústia 21:01, 18 set 2006 (UTC)

Arts Visuals

Proposava esborrar la categoria Arts Visuals. Algú ja ho ha fet. Ara resta la categoria Arts visuals

eps, pq poses {{gif ?

La patent que possiblement feien els .gifs no-lliures va caducar en:GIF#Unisys_and_LZW_patent_enforcement --Razor Ramon HG 18:39, 19 set 2006 (UTC)

Canviar imatges que ja són a commons

Ok això dels gifs
Ja que estàs per aqui podries mirar-te Viquiprojecte:Revisió_d'imatges#Pel_tamany_del_fitxer.2C_les_dimensions_i_el_tipus i dir si hi veus cap problema a més del que ja he posat a "ACTUALITZACIÓ"? --Razor Ramon HG 14:30, 20 set 2006 (UTC)

Oh!, no havia llegit allò de comprovar la info de commons, (ja tenia la manera de no tocar les imatges de banderes i altres, donat que "el que enllaça ací" dona zero resultats en aquestes imatges, no en tocaria cap...) de totes maneres encara es podria fer amb un bot amb comprovació manual no? mirant que la info de commons és la mateixa que aquí ja és suficient? --Razor Ramon HG 14:48, 20 set 2006 (UTC)
Ok llavors s'ha de fer manualment, vaig a actualitzar la info i més tard m'hi poso --Razor Ramon HG 15:02, 20 set 2006 (UTC)
He respost això de la presa de decisions sobre imatges, també he explicat el dubte que tenia, a Viquiprojecte_Discussió:Revisió_d'imatges#Dubtes_-_imatges_duplicades_a_commons encara que no entenguis el segon explica'm que faig en el primer :P ara vaig a sopar --Razor Ramon HG 18:11, 20 set 2006 (UTC)

Categoria:Llista de tots els videojocs

He eliminat aquesta categoria que no hauria d'haver fet. Tot just, feia poc que havia començat a editar el Portal:Videojocs, que dia darrere dia vaig millorant. Però haureu de tenir paciència ja que els Videojocs és un tema que es pot ampliar molt, apart que hi pot haver molts articles. La meva intenció era fer una mena de llista amb tots els videojocs ordenats alfabèticament, però tant se val, perquè només posar al cercador "videojocs", ja surt tot.

Atentament, en Manlleus.

Categoria retrat

La Categoria retrat pot incluir:

  • La efígie de Tutankamon
  • El retrat del Che
  • El retrat de Mao
  • La Gioconda

El vàndal

Uf! Sort que estàs atent ... Gràcies, Pau Cabot · Discussió 19:57, 23 set 2006 (UTC)

Company!

Ja torno a estar a la palestra. Ara vinc d'acabar la secció d'història de l'article sobre el tahitià. Aquest matí he incorporat els comentaris d'en Motunono.

Va, a veure si ja el podem donar per avaluat i el presentem a article de qualitat!

Fins aviat,

Vilallonga · (digui digui) 15:39, 25 set 2006 (UTC)

Company!
Estic d'acord sobre el text. És el preàmbul de la declaració dels drets humans. Si vols podem posar-hi els 5 primers articles. Pel que fa a la secció d'història, jo ara seria incapaç de retallar. Tota llengua ha de tenir la seva història i el tahitià també. El problema és l'estreta relació amb la resta de llengües, que ho complica força. Fes els canvis que vulguis, que durant una estona no hi faré res, que haig de resoldre un problema domèstic :(
Vilallonga · (digui digui) 16:05, 25 set 2006 (UTC)
No sabia això del pi’i!
He oblidat de donar-te les gràcies, quina descortesia! Vilallonga · (digui digui) 16:11, 25 set 2006 (UTC)
Hi estic d'acord. Ara m'hi poso. Pots fer una ullada a Acadèmia Tahitiana i Universitat de la Polinèsia Francesa, hehe. Vilallonga · (digui digui) 17:18, 25 set 2006 (UTC)
Ho he estat mirant i em sembla que carregaríem molt el text. Com que ja hi ha un enllaç al fonema (cosa que no té l'article en francès), ja es pot anar on hi ha l'explicació sobre el fonema i un exemple sonor (que no són gaire bons...) Vilallonga · (digui digui) 17:28, 25 set 2006 (UTC)
Hahaha, ja ho he mirat, però la meva uni no té res de res amb la Polinèsia. Tampoc hi puc fer gaire res, ja que acabo la carrera i ja no podré fer intercanvis... Sempre quedarà un viatge de plaer! Vilallonga · (digui digui) 18:27, 25 set 2006 (UTC) P.S.: Ara he començat a fer el tongalès. No serà tant complet, evidentment. També miraré de fer el protopolinesi.

Qualitat

Company,

Ja he presentat el tahitià a la votació sobre la qualitat. No podia esperar més, hehe. A veure si ben aviat ja el tenim "condecorat"!

Fins aviat,

Vilallonga · (digui digui) 21:38, 25 set 2006 (UTC)


Cantalausa

Gràcies pel redireccionament, ho volia fer però no sabia com (en porenc nota). Santi Arbós

Viquiestris (2)

He afegit un mòdul que et permetrà desfer-te de carregar els mòduls de'n Martorell (realment ja s'executaven en el meu mòdul de Inici.js i potser que l'error vinguera d'aquí). He adaptat el commutador d'estat.js per a qui tinga una plantilla a la seua pàgina d'usuari, aquesta li funcione correctament, amb els viquiestris usarem un altre tipus d'avís (mira a la meua pàgina d'usuari -i digues-hi la teua opinió-). Et deixe com deuria ser el teu nou codi a la teu pàgina de discussió del teu monobook. –Pasqual · bústia 00:37, 28 set 2006 (UTC)

disculpeu

... la meva falta d'experiència amb la viquipèdia. El muntatge 'gif' -per cert, una mica maldestre- és meu, el vaig fer per la pàgina que gestiono a www.ritmeandclub.org. No sé com puc demostrar això... Entenc que es poden publicar cartells públics i que van ser penjats o repartits en forma de postal. Sóc periodista i així es fa sense problemes als mitjans... Com ho veieu? Què faig? Heu esborrat la imatge? Tot plegat és una mica brusc, però suposo que així funciona aquest tema... oriol lladó / entrada sobre el blues i ritmes javascript:insertTags(

Música polinèsia

Vicenç!

Vaig aconseguir tres cds de música polinèsia. Vols que et passi els arxius mp3 d'alguna manera? Vilallonga · (digui digui) 15:23, 30 set 2006 (UTC)

P.S.: Miraré de crear els articles dels 5 pōmare...

Ho puc pujar en un mini espai web que tinc (res, el que venia amb el correu .mac). En pujaré algunes, quan les hagis baixades, en pujaré més i així successivament. Vilallonga · (digui digui) 15:47, 30 set 2006 (UTC)
P.S.: Tinc moltes ganes de crear la categoria "Reis de Tahití". Fa patxoca!
T'envio un mail. Vilallonga · (digui digui) 15:56, 30 set 2006 (UTC)