Vés al contingut

Çò des de Sauador

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula edifici
Infotaula edifici
Çò des de Sauador
Dades
TipusCasa Modifica el valor a Wikidata
ConstruccióXIII-XVIII
Característiques
Estil arquitectònicarquitectura popular Modifica el valor a Wikidata
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaEs Bòrdes (Vall d'Aran) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióC. dera Laca
Bé integrant del patrimoni cultural català
Id. IPAC4540 Modifica el valor a Wikidata

Çò des de Sauador és un edifici del municipi d'Es Bòrdes inclòs en l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya.

Descripció[modifica]

Antic auviatge que ha perdut bona part de la seva fesomia. La casa de secció rectangular, exempta, amb el xamfrà exterior escapçat. La façana paral·lela a la capièra, orientada a migdia, presenta obertures de fusta en les dues plantes (3-3), i al capdamunt un humarau amb dues llucanes, i una humenèja en una banda. La coberta d'encavallades de fusta suporta una teulada de pissarra, de dos vessants, i "tresaigües" a cada costat. Damunt de la porta una pedra desgastada duu: AÑO // 1799// ---- // ----. I al damunt d'aquesta, compareix una rosassa, sens dubte aprofitada d'un monument anterior, amb sis pètals amb un petit arc que els uneix, inscrita en un cercle i bisellada. El material emprat és marbre de Saint-Béat. Aquest motiu decoratiu vegetal és molt freqüent, de gran antiguitat i llarga perduració en monuments funeraris i reaprofitat en esglésies.[1]

Referències[modifica]

  1. «Çò des de Sauador». Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya. [Consulta: 11 abril 2013].