3wPlayer

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca
Infotaula de programari3wPlayer
Tipus programari maliciós
Modifica les dades a Wikidata
Missatge fals indicant que el fitxer AVI només es pot reproduir descarregant 3wPlayer

3wPlayer és un fals reproductor multimèdia que inclou troians informàtics que poden infectar els ordinadors amb Microsoft Windows.

Està pensat per a infectar usuaris que descarreguin música i vídeos, demanant-los que instal·lin 3wPlayer per a poder veure la pel·lícula o cançó descarregada. 3wPlayer utilitza, per tant, una forma d'enginyeria social per a infectar ordinadors.

Fitxers que podrien ser atractius a l'usuari, com ara pel·lícules acabades d'estrenar, són publicats mitjançant BitTorrent o altres programes de distribució de continguts multimèdia. Aquests fitxers apareixen com a fitxers AVI o MP3 convencionals (entre altres formats) però estan dissenyats per a presentar un missatge que dóna indicacions de visitar el web de 3wPlayer per a descarregar-lo i així poder reproduir el fitxer.

Existeix un programa en Perl que afirma corregir els fitxers infectats per 3wplayer,[cal citació] tornant-los al format AVI original. Aquesta afirmació ha estat posada a prova amb resultats diferents, donat que molts cops el fitxer AVI resultant no coincideix amb el contingut desitjat.

3wPlayer està infectat amb el troià informàtic Trojan.Win32.Obfuscated.en.[1]

Segons Symantec, 3wPlayer també pot descarregar el virus Adware.Lop,[2] que instal·la una barra de menús i un botó de cerques a Internet Explorer.

Referències[modifica]

  1. «Trojan.Win32.Obfuscated.en Information and Removal.». Threat Track. [Consulta: 28 desembre 2015].
  2. «3wPlayer Technical Details». Symantec. [Consulta: 28 desembre 2015].