6:3, avagy játszd újra Tutti

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de pel·lícula6:3, avagy játszd újra Tutti
Fitxa
DireccióPéter Tímár Modifica el valor a Wikidata
Protagonistes
ProduccióGábor Kálomista Modifica el valor a Wikidata
GuióPéter Tímár Modifica el valor a Wikidata
MúsicaTamás Cseh Modifica el valor a Wikidata
FotografiaPéter Szatmári Modifica el valor a Wikidata
DistribuïdorMokép Modifica el valor a Wikidata
Dades i xifres
País d'origenHongria Modifica el valor a Wikidata
Estrena5 febrer 1999 Modifica el valor a Wikidata
Durada94 min Modifica el valor a Wikidata
Idioma originalhongarès Modifica el valor a Wikidata
Coloren color Modifica el valor a Wikidata
Descripció
Gènerecomèdia Modifica el valor a Wikidata

IMDB: tt0188386 Letterboxd: 6-3-play-it-again-tutti TCM: 522009 TMDB.org: 131271 Modifica el valor a Wikidata

6:3, avagy játszd újra Tutti (hongarès: 6:3 tòca-la un altre cop Tutti) és una pel·lícula de comèdia hongaresa del 1999 dirigida per Péter Tímár sobre la històrica victòria d'Hongria contra Anglaterra el 1953..[1] Va paraticipar al 21è Festival Internacional de Cinema de Moscou.[2]

Argument[modifica]

L'any 1993, una dona jove convida a l'escombriaire Tutti per ajudar-la a netejar l'apartament del seu avi recentment mort. Tutti, que va néixer la vigília de la llegendària victòria d'Hongria per 3-6 sobre Anglaterra el 1953, s'ha sorprès en saber que l'apartament està ple de records de l'equip, inclosa la samarreta número 9 de Nándor Hidegkuti. Incapaç de resistir-se, la treu del marc i se'l posa, i de seguida es desmaia.

Es desperta per adonar-se que va ser transportat en el temps fins al 1953, i el partit està a punt de començar; tot i que està encantat de poder escoltar el partit en directe, la seva obsessió pels detalls del partit fa que el deixin fora de diversos llocs públics quan segueix espatllant el que està a punt de passar a la ràdio. Finalment se li uneix una escombradora anomenada Helen, però la seva aparent clarividència i el seu intent de pagar amb un gran bitllet de forint hongarès que encara no existeix fa que la gent avisi la policia, i Helen el fa entrar d'amagat als Banys Gellért, on és llençat a l'aigua per predir els resultats.

Per aconseguir-li roba seca, l'Helen el porta a un amic escriptor, que actualment està tenint una trobada entre uns quants intel·lectualss; quan Tutti revela els detalls de la propera Revolució hongaresa de 1956, comencen a preocupar-se que si és capturat per l'Államvédelmi Hatóság, divulgaria els mateixos detalls, una possible revolució seria anul·lada, i conspiren per matar-lo. Mentre visita un cafè, a mesura que s'acosta l'hora del seu naixement, Tutti comença a sentir-se malalt, igual que una dona embarassada al cafè. Els porten a un hospital, però mentre tothom escolta la retransmissió del partit, se'ls ignora: la dona dóna a llum i Tutti desapareix de la seva roba.

Uns dies més tard, Helen pregunta per l'hospital demanant per Tutti, però el personal li diu que l'única persona que té aquest nom en constància és el nadó, que des de llavors ha estat abandonat per la seva mare. Helen decideix adoptar el nen.

Repartiment[modifica]

Referències[modifica]

  1. «Football of the good old days (Régi idők focija) (dir. Pál Sándor, 1973)». Hungarian Culture Centre. Arxivat de l'original el 21 November 2014. [Consulta: 23 novembre 2013].
  2. «21st Moscow International Film Festival (1999)». MIFF. Arxivat de l'original el 22 March 2013. [Consulta: 24 març 2013].

Enllaços externs[modifica]