A Vitagraph Romance

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de pel·lículaA Vitagraph Romance
Fitxa
DireccióJames Young Modifica el valor a Wikidata
Protagonistes
ProductoraVitagraph Studios Modifica el valor a Wikidata
Dades i xifres
País d'origenEstats Units d'Amèrica Modifica el valor a Wikidata
Estrena1912 Modifica el valor a Wikidata
Idioma originalcap valor Modifica el valor a Wikidata
Coloren blanc i negre Modifica el valor a Wikidata
Format4:3 Modifica el valor a Wikidata
Descripció
Gènerecinema mut Modifica el valor a Wikidata

IMDB: tt0143983 Letterboxd: a-vitagraph-romance TMDB.org: 400674 Modifica el valor a Wikidata

A Vitagraph Romance és un curtmetratge mut de la Vitagraph, dirigit per James Young i protagonitzat per Clara Kimball Young i James Morrison.[1] La pel·lícula, ambientada en gran part dins dels propis estudis de la Vitagraph,[2] es va estrenar el 18 de setembre de 1912.[3]

Argument[modifica]

La filla del senador Carter es troba un dia llegint a la platja de Coney Island quan coneix Charles Mackay, l'escriptor del que està llegint una novel·la. Ràpidament els dos joves s'enamoren però quan més tard Charles demana la mà de la noia al seu pare, aquest s'hi nega. Per allunyar-la del noi, el senador ingressa la noia en un internat per a senyoretes. Allà, però, els dos amants es tornen a trobar en una visita al parc i s'acaben fugant. Passat un temps, la parella té problemes econòmics i ella s'enduu el marit a trobar la gent de la Vitagraph que està rodant una pel·lícula i aconsegueix una entrevista amb J. Stuart Blackton, cap de la companyia, que els contracta com a actors. Passat un temps, el senador descobreix una pel·lícula de la seva filla i va a visitar-la als estudis de la Vitagraph. Allà la troba en mig dels actors i es produeix la seva reconciliació.

Repartiment[modifica]

Referències[modifica]

  1. «The Short Films of Clara Kimball Young, 1909-1912: Reviews» (en anglès). Unsung Divas of the SIlent Screen. [Consulta: 18 març 2020].
  2. Manbeck, John B.; Singer, Robert. The Brooklyn Film: Essays in the History of Filmmaking (en anglès). McFarland, 2010-06-28. ISBN 978-0-7864-8120-0. 
  3. «Data from manufacturer’s list of releases». Moving Picture News VI, 9, 31-08-1912, pàg. 32.

Enllaços externs[modifica]