Aaron Dessner

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaAaron Dessner

Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement(en) Aaron Brooking Dessner Modifica el valor a Wikidata
23 abril 1976 Modifica el valor a Wikidata (48 anys)
Cincinnati (Ohio) Modifica el valor a Wikidata
Dades personals
FormacióUniversitat de Colúmbia
Cincinnati Country Day School (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Camp de treballMúsica Modifica el valor a Wikidata
Lloc de treball Nova York Modifica el valor a Wikidata
Ocupaciócompositor, guitarrista, compositor de cançons, productor discogràfic, multiinstrumentalista, músic Modifica el valor a Wikidata
Activitat1998 Modifica el valor a Wikidata –
Membre de
InstrumentGuitarra Modifica el valor a Wikidata
Artistes relacionatsBryce Dessner: Aaron and Bryce Dessner (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Família
GermansBryce Dessner Modifica el valor a Wikidata

IMDB: nm3039520 TMDB.org: 931139
Facebook: aaronbdessner Twitter (X): aaron_dessner Instagram: aarondessner Last fm: Aaron+Dessner Musicbrainz: 1890e726-4817-42f4-92e7-ca78bef6692a Songkick: 2750061 Discogs: 436584 Allmusic: mn0000044843 Modifica el valor a Wikidata

Aaron Brooking Dessner (23 d'abril de 1976) és un músic, compositor, i productor estatunidenc. És principalment conegut per ser el membre fundador de la banda de rock The National, amb qui ha gravat vuit àlbums d'estudi, i és també cofundador del duo rock indie Big Red Machine, al costat de Bon Iver (Justin Vernon).

A banda del seu treball amb The National i Big Xarxa Machine, Dessner ha produit àlbums de Taylor Swift, Frightened Rabbit, Ben Howard, Sharon Van Etten, Local Natives, This Is the Kit, Adia Victoria, Lisa Hannigan, i Lone Bellow, entre altres.

Treballant al costat del seu germà bessó Bryce Dessener, han arreglat i produit les recopilacions per a la caritat, Dark Was the Night (2009) i Day of the Dead (2016), per a Xarxa Hot Organization.

Dessner ha cofundat tres festivals de música: Eaux Claires en Eau Claire, Wisconsin, al costat del seu company Vernon, de Big Xarxa Machine. HEAVEN; a Copenhaguen, amb el seu germà Bryce, i el Boston Calling Music Festival.