Aguaray Guazú

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de geografia físicaAguaray Guazú
Imatge
TipusCurs d'aigua Modifica el valor a Wikidata
Localització
Entitat territorial administrativaArgentina Modifica el valor a Wikidata
Conca hidrogràficaConca de la Plata Modifica el valor a Wikidata

'Aguaray Guazú és un curs d'aigua situat a la província de Missions, Argentina, pertanyent a la conca hidrogràfica del riu Paraná, en el qual desguassa.

El riu neix en les estribaciones de la Serra Bruna, en el departament de General Belgrano. El rierol segueix un rumb oest en tot el seu curs, formant en part el límit entre els departaments de Iguazú i Eldorado rebent diversos afluents entre els quals es destaquen els rierols Aguaray Miní i Daurat, tots dos des del seu marge dret. Presenta gran quantitat de corredisses o ràpids i desemboca en el Paraná al nord de la localitat de María Magdalena. Part de l'ecosistema de la seva conca es troba protegida pel parc provincial Esperanza, el refugi privat Aguaray Mi i parc natural municipal Lote C.[1][2]

Referències[modifica]

  1. Schroh, María Beatríz. Argentina futura : geografía y atlas de la República Argentina : desarrollo físico, económico, humano, ecológico y turístico. Prov. de Buenos Aires, Rep. Argentina: J.C. Akian, 1998. ISBN 987-96465-1-7. 
  2. «Atlas de Cuencas y Regiones Hídricas Superficiales de la República Argentina. Versión 2010» (en castellà). Secretaría de Infraestructura y Política Hídrica. Gobierno de Argentina, 07-11-2017. [Consulta: 7 gener 2023].