Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióAgència per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya
Dades
Nom curtAQU Catalunya Modifica el valor a Wikidata
Tipusorganització governamental
agència governamental Modifica el valor a Wikidata
Història
Creació1996
Activitat
Membre deCoalició per a l'Avançament de l'Avaluació de la Recerca Modifica el valor a Wikidata
Governança corporativa
Seu
Gerent/directorFrancesc Xavier Grau i Vidal Modifica el valor a Wikidata

Lloc webaqu.cat Modifica el valor a Wikidata
Localització geogràfica
Map

L'Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya o abreujat AQU Catalunya és una agència pública per a l'avaluació, l'acreditació i la certificació de la qualitat en l'àmbit de les universitats i dels centres d'ensenyament superior de Catalunya, tant per a l'ensenyament, el professorat, els centres i els serveis.[1][2]

AQU Catalunya és membre fundador i de ple dret de l'European Association for Quality Assurance in Higher Education (ENQA),[3] i ha estat una de les tres primeres agències a ser inclosa en l'European Quality Assurance Register for Higher Education (EQAR).[4] És membre de la xarxa International Network for Quality Assurance Agencies in Higher Education (INQAAHE), de la qual exerceix el Secretariat des de l'any 2013,[5] de la Red Española de Agencias de Calidad Universitarias (REACU) i de l'European Consortium for Accreditation in higher education (ECA).[6] Ha estat la primera agència de qualitat europea certificada amb la norma ISO.

AQU Catalunya té el seu origen en el Consorci per a la Qualitat del Sistema Universitari a Catalunya que, constituïda el 29 d'octubre de 1996. La seva creació coincideix amb el moment en què es van crear les primeres agències europees. Amb l'aprovació de la Llei d'Universitats de Catalunya el 2003, el consorci es va transformar en l'actual Agència.[1] El 2016 el govern de Catalunya va aprovar una nova regulació de l'agència per afavorir la innovació en la docència i la recerca.[7] El seu director és Francesc Xavier Grau.

Referències[modifica]

  1. 1,0 1,1 «Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya». Gran Enciclopèdia Catalana. Barcelona: Grup Enciclopèdia Catalana.
  2. «Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya». Organismes. Generalitat de Catalunya. Generalitat de Catalunya. [Consulta: 29 març 2017].
  3. «European Association for Quality Assurance in Higher Education (ENQA)» (en anglès). [Consulta: 29 març 2017].
  4. «European Quality Assurance Register for Higher Education (EQAR)» (en anglès). [Consulta: 29 març 2017].
  5. «International Network for Quality Assurance Agencies in Higher Education (INQAAHE)» (en anglès). [Consulta: 29 març 2017].
  6. «European Consortium for Accreditation in higher education (ECA)» (en anglès). [Consulta: 29 març 2017].
  7. ACN. «El Govern aprova els estatuts de l'AQU Catalunya». directe.cat, 08-11-2016. Arxivat de l'original el 2017-03-30. [Consulta: 29 març 2017].