Aigües negres

De Viquipèdia

Les aigües negres o fecals són un tipus d'aigua residual que està contaminada amb substàncies fecals i orina, procedents de deixalles orgàniques d'humans o animals. La seva importància és tal que requereix sistemes de canalització, tractament i desallotjament. El seu tractament nul o indegut genera greus problemes de contaminació de l'aigua.[1]

Descontaminació[modifica]

Els diferents mètodes de tractament atenen al tipus de contaminació:[2] Per a la matèria en suspensió, tant orgànica com inorgànica, s'empra la sedimentació i la filtració en totes les seves variants. Per a la matèria dissolta s'empren els tractaments biològics (de vegades l'oxidació química) si és orgànica, o els mètodes de membranes, com l'osmosi, si inorgànica.

Els mètodes de desinfecció de les aigua fecal són principalment la cloració i l'ozonització,[3] però també s'ha usat la bromació i la radiació ultraviolada. El més usat és la cloració per ser barata, fàcilment disponible i molt efectiva. No obstant això, com que el clor és tòxic per a la vida aquàtica l'aigua tractada amb aquest element ha de ser sotmesa a decloració abans de disposar-a cursos d'aigua natural.

Vegeu també[modifica]

Referències[modifica]

Enllaços externs[modifica]