Airgam boys

De Viquipèdia
Jump to navigation Jump to search

Airgam boys és una línia de figures articulades de 8,5 cm d'alt aproximadament produïdes durant els anys 70 i 80 per la companyia joguetera Airgam, S.A., i des del 2003 per New Toys S.L.[1]

Història[modifica]

Els Airgam boys comencen a ser comercialitzats l'any 1976, en la línia figures articulades de mides inferiors als G.I. Joe, Big Jim, Geyperman i Madelman; com puguen ser els Clicks de Famobil o Playmobils, que van sorgir el 1974 a Alemanya o els Coman boys a Espanya a causa de l'increment del preu del plàstic originat per l'encariment del preu del petroli.

La figura[modifica]

El cap disposa de molts tipus de cares i cabells de diferent color i els models poden tenir diversos tipus de cares amb els mateixos vestuaris. Alguns models duien antifaç. El cabell se suporta en el cap gràcies a un tall en la part posterior. Al coll poden dur tota mena de mocadors i accessoris.

El color del tronc podia ser de qualsevol color, i a ell s'hi uneixen les cames i els braços. Les mans estaven unides als braços i es podien girar. La cintura és estreta per poder subjectar el cinturó. Les dues cames disposen de moviment independenti els peus van units per un pivot que permet d'adaptació al terreny. En les unions de braços i mans, i cames i peus s'hi poden allotjar complements del mateix color que la mà i el peu que simula guants i botes. Al final de la primera etapa de producció es van afegir articulacions als genolls i colzes.

La figura femenina té menys envergadura que el masculí, de manera que té menys estabilitat, i el sistema d'articulació de les cames és a l'interior de la figura. El cabell permet afegir diversos complements.

Sèries[modifica]

Es van comercialitzar diverses sèries, que disposaven de vehicles i complements:

Referències[modifica]

  1. (castellà) Juguetes y juegos de España Notícies del 2003

Enllaços externs[modifica]