Vés al contingut

Ajuda:Endreçar una categoria

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Tenir endreçades les categories pot ser una feina feixuga. Hi ha diversos motius:

  1. Quan es fa una traducció no sempre es troba la categoria corresponent en català de les que té l'article original.
  2. No es poden crear categories que tinguin menys de cinc articles.

En ambdós casos s'opta per alguna categoria pare o s'obvia una assignació a una categoria prou interessant.

A la que passa el temps, els usuaris avançats o administradors no revisen si ja hi ha els cinc articles o més que podrien constituir una nova categoria que podria incloure'ls d'una forma més adient.

Una forma de facilitar la reassignació a altres categories o altres noves categories a crear, és utilitzar els criteris de categorització emprats per Viquipèdies amb un volum d'articles superior al nostre. Això difícilment es pot fer eficientment d'una forma manual comparant els articles continguts en la categoria d'una Viquipèdia de referència (sovint l'anglesa) i la corresponent a la Viquipèdia catalana.

Per facilitar-ho de forma semiautomàtica hi ha aquestes eines (plantilles), i que contenen exemples:

Funció Resum explicació
{{CategPlus PL en}} Presenta, en una llista, els enllaços dels articles existents en català que corresponen als enllaços d'articles mostrats en una pàgina (tipus categoria) anglesa.
{{CategPlus ScL en}} Presenta, en una llista, els enllaços de les subcategories existents en català que corresponen als enllaços a subcategories mostrades en una pàgina (tipus categoria) anglesa; de no existir la corresponent categoria en català, la mostra en anglès.
{{CategPlus CL en}} Crea la llista de categories d'una pàgina d'una article, prenent de model la mateixa llista del corresponent article en anglès.
{{CategPlus PL}} Presenta, en una llista, els enllaços dels articles existents en català que corresponen als enllaços d'articles mostrats en una pàgina (tipus categoria) d'una Viquipèdia rellevant.
{{CategPlus ScL}} Presenta, en una llista, els enllaços de les subcategories existents en català que corresponen als enllaços a subcategories mostrades en una pàgina (tipus categoria) d'una Viquipèdia rellevant; de no existir la corresponent categoria en català, la mostra en l'idioma de la Viquipèdia referent.
{{CategPlus CL}} Crea la llista de categories d'una pàgina d'un article, prenent de model la mateixa llista del corresponent article d'una Viquipèdia rellevant.

Sabudament, les podeu utilitzar en una pàgina vostra (de l'estil Usuari:VostreNomDUsuari/prova), en mode editor de codi, enganxar-hi les llistes a comprovar i, finalment, previsualitzant la pàgina es mostraran les llistes resultants.