Albert Díaz

De Viquipèdia
Salta a: navegació, cerca
Infotaula de personaAlbert Díaz
Albert Diaz.jpg
Dades biogràfiques
Naixement 9 de març de 1968 (49 anys)
Palma
Activitat professional
Ocupació Pianista
Modifica dades a Wikidata

El pianista Albert Díaz va néixer el 9 de març del 1968 a Palma, Mallorca. Va realitzar la seva formació pianística sota la direcció d'Emili Muriscot. Posteriorment es va traslladar a París on va realitzar estudis de perfeccionament a l'École Normale de Musique Alfred Cortot, amb el professor Nelson Delle-Vigne.

Va obtenir un Primer Premi de Fi de Grau de la seva promoció al Conservatori de les Illes Balears, i entre diversos premis obtinguts destaca el Primer Premi, per unanimitat del jurat, al V Concurs Internacional de Piano d'Eivissa. Ha participat en cursos pianístics impartits per professors de gran prestigi com Joaquín Achúcarro, Ian Hobson, Dominique Merlet, Boaz Sharon, Einar Steen-Nokleberg, Jacques Lagarde, Aldo Ciccolini, entre d’altres.

Ha actuat en importants sales de concert com l'Auditòrium de Palma, Sala Alfred Cortot de París, Centre de Cultura de Barcelona, S. Gregori el Gran d'Assisi i Teatre Comunale d'Umbria (Itàlia), així com en prestigiosos festivals, Festival Internacional F. Chopin de Valldemossa, Festival Internacional Chopin de Caserta a Nàpols i en nombrosos concerts per tot Espanya, Itàlia, Bèlgica, Miami, ciutat on va ser guardonat pel Comtat de Miami Dade, al Elebash Recital Hall of Graduate Center de Nova York, a la Accademia di Spagna de Roma i darrerament ha actuat a la seu de Nacions Unides de Ginebra (Suïssa). Ha realitzat concerts com a solista amb la Deutsch-Französisches Kammerorchester, amb l'Orquestra Simfònica de les Illes Balears, amb la Kammerphilharmonie Baden-Württemberg i amb l’orquestra de Cambra Els Solistes de Mallorca.

Ha gravat per RTV Balears, RNE, i per a Catalunya Ràdio. Compta amb diversos treballs discogràfics, entre ells un CD de la integral de l’obra de Chopin per a piano a quatre mans que inclou el primer enregistrament d’una partitura inèdita, "Robert le diable", amb el pianista Xavier Mut, un CD amb obres per a veu i piano de compositors espanyols i mallorquins, amb la soprano Isabel Rosselló i darrerament ha gravat un CD amb la integral de l’obra per a piano del compositor recentment mort Román Alís. L’any 2002 va ser convidat com a professor assistent en el Curs de piano The Paris International Summer Sessions a l'École Normale de Musique "Alfred Cortot" de París.

Actualment és professor titular del Conservatori Superior de Música de les Illes Balears.