Albert II de Wittelsbach

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
(S'ha redirigit des de: Albert II de Baviera)
Infotaula de personaAlbert II de Wittelsbach
Biografia
Naixement1368 (Gregorià) Modifica el valor a Wikidata
Bavaria-Straubing (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Mort21 gener 1397 (Gregorià) Modifica el valor a Wikidata (28/29 anys)
Kelheim Modifica el valor a Wikidata
SepulturaStraubing Modifica el valor a Wikidata
Duc de Baviera
Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupacióregent Modifica el valor a Wikidata
Altres
TítolDuc Modifica el valor a Wikidata
FamíliaDinastia Wittelsbach Modifica el valor a Wikidata
ParesAlbert I de Wittelsbach Modifica el valor a Wikidata  i Margarida de Brieg Modifica el valor a Wikidata
GermansJoana de Baviera, Margarida de Baviera-Straubing, Caterina de Baviera, Joana Sofia de Baviera, Guillem II de Wittelsbach, Guillem de Baviera-Schagen i Joan III de Baviera Modifica el valor a Wikidata
Premis

Albert II (alemany Albrecht) (1368 - 21 de gener de 1397 a Kelheim) va ser un co-regent feudal, junt amb el seu pare Albert I, del ducat de Baviera-Straubing que va administrar per delegació del seu pare des 1389 fins a la seva mort el 1397. La mare d'Albert II va ser Margarida de Brieg, besneta de Wenceslao II de Bohèmia.

Albert II va passar la major part del seu temps a Straubing, organitzant tornejos; va ordenar la introducció de superfícies de carreteres però també va encoratjar a l'església. No va intervenir en el conflicte intern dels seus cosins, els tres fills del seu oncle Esteve II, duc de Baviera, però va donar suport a la guerra contra una confederació de ciutats de Suàbia i l'arquebisbe de Salzburg. Albert va visitar els Països Baixos en diverses ocasions i va lluitar contra els frisons el 1396 al costat del seu pare i el seu germà gran, Guillem II. Albert va morir després del seu viatge de tornada, a Kelheim.

Referències[modifica]

  • Michaela Bleicher: Das Herzogtum Niederbayern-Straubing in den Hussitenkriegen. Kriegsalltag und Kriegsführung im Spiegel der Landschreiberrechnungen. Dissertació, Regensburg 2006, en línia a «Enllaç».