Ambaixador de bona voluntat

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
(S'ha redirigit des de: Ambaixadora de bona voluntat)
Victoria Beckham, ambaixadora de bona voluntat de l'ONUSIDA.

Un ambaixador de bona voluntat és una persona que advoca, sobre la base de la seva notorietat, per una causa específica (ja sigui d'un país o d'una organització).[1] Els ambaixadors de bona voluntat generalment promouen bonament els ideals d'una entitat (sovint una organització sense ànim de lucre) a una altra, o a una població. El terme s'ha de distingir del concepte relacionat d'ambaixador d'una corporació, que té un paper en la promoció d'una empresa o producte a través de la interacció personal.[2]

L'ambaixador de bona voluntat pot ser un individu del mateix país on resideixi o es desplaci a un altre país, en una missió diplomàtica (o missió internacional d'amistat) a un nivell d'igual a igual; és a dir: de país a país, d'estat a un altre, d'una ciutat a una altra; o, com a intermediari en representació de la gent en l'altre extrem d'una organització.

Els ambaixadors de bona voluntat han estat una part oficial (o no oficial) dels governs i cultures durant el temps que ha existit la diplomàcia; per intercanviar regals i presents; per l'ajuda humanitària o d'ajuda al desenvolupament; utilitzant celebritats ben conegudes, com científics, escriptors, activistes o personalitats de l'alta societat. Les missions de bona voluntat dels països es duen a terme normalment o supervisades pel cap d'Estat, i no necessàriament impliquen credencials diplomàtiques més enllà d'una carta de presentació. No obstant això, alguns estats, com Haití, expedeixen credencials que inclouen la immunitat diplomàtica dels ambaixadors de bona voluntat.[3]

Vegeu també[modifica]

Referències[modifica]

  1. Fasulo, Linda. An Insider's Guide to the UN. 3rd. Yale University Press, 2015, p. 35. ISBN 9780300210729 [Consulta: 28 octubre 2015]. 
  2. Szmigin, Isabelle; Piacentini, Maria. Consumer Behaviour. Oxford University Press, 2014, p. 292. ISBN 9780199646449 [Consulta: 28 octubre 2015]. 
  3. «Wyclef Jean, Ban Ki-Moon, Bill Clinton Visit Haiti to Raise Global Awareness and Needs of Devastated Country.». Arxivat de l'original el 2016-02-22. [Consulta: 12 gener 2017].