Amfiteatre Castrense

Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Amfiteatre Castrense
Imatge
Dades
TipusAmfiteatre romà, jaciment arqueològic i estructura romana Modifica el valor a Wikidata
Part deRegio V Esquiliae (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaRoma Modifica el valor a Wikidata
Localitzacióviale Castrense (it) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Map
 41° 53′ 15″ N, 12° 30′ 54″ E / 41.8875°N,12.515°E / 41.8875; 12.515
L'Amphitheatrum Castrense on s'uneix amb la Muralla Aureliana.

L'Amphitheatrum Castrense és un amfiteatre romà ubicat a Roma, prop de l'església de Basílica de la Santa Creu de Jerusalem. És el segon amfiteatre més antic de Roma després del Colisseu.

Història[modifica]

L'amfiteatre està datat de les primeres dècades del tercer segle DC per l'estil dels maons, que no estan marcats. Va ser part de la vila imperial construïda pels emperadors de la dinastia Severina. Els arcs oberts de les parets externes es van alçar quan l'edifici es va incorporar a la Muralla Aureliana (271-275 DC) i el nivell del terra al voltant de l'amfiteatre es va rebaixar. A mitjans del segle xvi, les restes del segon pis es van enderrocar per necessitats defenisves. Andrea Palladio i Étienne Dupérac van dibuixar les ruïnes.[1]

Construcció[modifica]

L'edifici és una el·lipsi regular de 88 metres de llarg i 78,80 d'ample. És inusual per ser fet amb maons, en lloc de pedra, més comuna, tret d'alguns elements decoratius al travertí. L'estructura va tindre tres pisos però només es conserva una secció del pis més baix.

Referències[modifica]

  1. Gropp, Stephanie. DAS KOLOSSEUM IN DER DRUCKGRAPHIK DES 15. BIS 19. JAHRHUNDERTS (en alemany). Rheinischen Friedrich-Wilhelms-Universität, 2012. 

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Amfiteatre Castrense