Amplificador FET

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
FET generalitzat com a amplificador

Un amplificador FET és un amplificador que utilitza un o més transistors d'efecte de camp (FET). El tipus més comú d'amplificador FET és l'amplificador MOSFET, que utilitza FET d'òxid metàl·lic i semiconductors (MOSFET). El principal avantatge d'un FET utilitzat per a l'amplificació és que té una impedància d'entrada molt alta i una impedància de sortida baixa.[1]

En detall[modifica]

La transconductància ve donada per [2]

i reagrupant:

Circuit equivalent[modifica]

La resistència interna Rgs, entre porta i font apareix entre drenatge i font. Rds és la resistència interna entre el desguàs i la font. Com que Rgs és molt alt, es considera infinit i Rds es rebutja.[3]

Guany de tensió[modifica]

Per a un circuit equivalent FET ideal, el guany de tensió ve donat per,[4]

i a partir de la definició de transconductància,

Referències[modifica]

  1. admin. «FET Amplifier Circuits» (en anglès americà). https://makingcircuits.com,+27-03-2021.+[Consulta: 28 juliol 2023].
  2. «[https://staff-old.najah.edu/sites/default/files/Chapter%209.pdf 1 Chapter 9: FET Amplifiers And Switching Circuits]» (en anglès). https://staff-old.najah.edu.+[Consulta: 28 juliol 2023].
  3. Thomas L. Floyd. Electronic Devices (en anglès). Dorling Kinersley (India) Pvt. Ltd., licensees of Pearson Education in South Asia, 2011, p. 252. ISBN 978-81-7758-643-5. 
  4. «10. FET Amplifier design» (en anglès americà). https://www.tina.com.+[Consulta: 28 juliol 2023].