Any fiscal

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Un any fiscal o any financer és un període de 12 mesos utilitzat per calcular informes financers anuals en negocis i altres organitzacions. En la majoria de jurisdiccions hi ha lleis que regulen la comptabilitat i requereixen aquests informes una vegada cada dotze mesos.

Aquest període a Espanya i els països llatinoamericans normalment comença l'1 de gener i acaba el 31 de desembre del mateix any. Hi ha empreses que tenen certes característiques i formes d'administració i el seu any fiscal dins de l'empresa comença l'1 de juliol i acaba el 30 de juny del següent any.

L'any fiscal serveix per determinar la meritació de moltes obligacions, tant comptables com tributàries. A Mèxic, l'article 11 del Codi Fiscal de la Federació estableix que les contribucions es calculessin per exercicis fiscals, i que aquests coincidiran amb l'any de calendari. Per això al any fiscal també se'l coneix com a exercici fiscal.[1]

Referències[modifica]

  1. «Fiscal Year: Definition, Federal Budget Examples» (en anglès). http://useconomy.about.com/,+febrer 2015. Arxivat de l'original el 2 de juny 2016. [Consulta: 8 agost 2016].