Arquimbald VI de Borbó

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
(S'ha redirigit des de: Arquimbald VI)
Infotaula de personaArquimbald VI de Borbó
Biografia
Naixementc. 1084 Modifica el valor a Wikidata
Mortvalor desconegut Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupacióaristòcrata Modifica el valor a Wikidata
Família
FamíliaDinastia borbònica Modifica el valor a Wikidata
ParesArquimbald V de Borbó Modifica el valor a Wikidata  i Pétronille de Chemillé Modifica el valor a Wikidata

Arquimbald VI de Borbó, anomenat "el Pupil", (c.1090 - 1116) va ser senyor de Borbó de 1096 fins a la seva mort. Era fill d'Arquimbald V, senyor de Borbó.

A la mort del seu pare, ell només era un nen sota la tutela del seu oncle Aimó, d'aquí el seu sobrenom de "Pupil". Aquest últim tractà d'obtenir la seva herència, però cap al 1108/1109 Alard de la Roche-Guillebaud, que s'havia casat amb la seva mare, la vídua de Arquimbald V, va apel·lar en el seu nom al rei Lluís VI de França. Aquest últim va conduir una expedició militar al Borbonès i va convocar a Aimó. Aquest últim es negà a aparèixer. El rei llavors va assetjar el castell de Germigny-sur-l'Aubois i finalment Aimó es va sotmetre.

Arquimbald VI va morir al 1116, a priori sense casar-se ni descendents, i va ser el seu oncle Aimó II de Borbó qui el va succeir al capdavant de la senyoria.

Bibliografia[modifica]

  • André Leguai, Histoire du Bourbonnais (« Que sais-je ? », n° 862), Paris, Presses universitaires de France, 1960.
  • Anthony Stokvis, Manuel d'histoire, de généalogie et de chronologie de tous les États du globe, depuis les temps les plus reculés jusqu'à nos jours, préf. H. F. Wijnman, éditions Brill Leyde 1889, réédition 1966, Volum II, cp II
  • Achille Luchaire, « Les Premiers Capétiens (987-1137) », in Ernest Lavisse (dir.), Histoire de France des origines à la Révolution, tome II, seconde partie, Paris, Librairie Hachette et Cie, 1901, réédition 1980, chapitre V : « Le réveil de la Royauté. Louis VI le Gros » p. 332.

Referències[modifica]