Vés al contingut

Associação Sportiva Sociedade Unida

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióASSU
Associação Sportiva Sociedade Unida
Dades
SobrenomCamaleão do Vale
Tipusclub de futbol Modifica el valor a Wikidata
Creació2002
Activitat
Esportfutbol Modifica el valor a Wikidata
LligaCampionat potiguar
Instal·lació esportiva del clubEstadi Edgar Borges MontenegroAssu . 4.000  Modifica el valor a Wikidata
Governança corporativa
Seu
Altres
Color          verd, blanc
Equipament esportiu

Lloc webcamaleaodovale.com.br Modifica el valor a Wikidata
Localització geogràfica
Map

L'Associação Sportiva Sociedade Unida, conegut com a Assu, és un club de futbol brasiler de la ciutat d'Assu a l'estat de Rio Grande do Norte. Els seus colors són verd i blanc i actualment disputeix el campionat potiguar.

Història[modifica]

El club nasqué el 10 de gener de 2002 a través de la retirada de l'Piranhas del campionat estatal.[1][2] Amb l'estadi del municipi recentment inaugurat, persones relacionats a l'esport de la ciutat s'mobilitzò per a la vacant del campionat, anant darreres de clubs amateurs locals, amb Portuguesa, entre altres. Fins que van decidir crear un club professional des de zero, anomenat Associação Sportiva Sociedade Unida.[3]

El club va disputar el estatal amb més d'un mes després de la seva fundació finalitzant al final en 8è, en els anys següents, fa campanyes regulars al campionat, fins que el 2005 va constituir una bona plantilla, en la qual va arribar a les semifinals del estatal, perdent para L'Amèrica per 3-0, tent l'oportunitat de jugar a la Sèrie C.[4] En els anys següents fa campanyes regulars al campionat, l'any 2007, aplica una derrota de 5-0 sobre l'ABC al seu propri estadi.

El any 2009, el Camaleó (Àlie del club) té el seu millor any de la història fins ara, el club guanya la primera ronda del campionat, després de situar-se al primer lloc amb 21 punts i empatar amb el Santa Cruz per 2-2. I guanya el campionat potiguar perdent per 2-1 del Potyguar de Currais Novos, més en el primer partit guanyò per 4-1, tenint l'avantatge de 5-3 en el resultat total.[5] Amb el titól, el club tene l'oportunitat de competir a la cuarta divisió del mateix any i a la copa brasilera l'any següent, tanmateix, desisteix de la cuarta divisió.

En els anys següents, el club comença a experimentar problemes de deute i lluita contra el descens al campionat. El 2010, el club disputeix un torneig nacional per la primera vegada, la copa brasilera, més en la primera fase perd davant l'Atlètic Goianiense per 3-0 a l'joc de anada, sent eliminat de la competició.[6] Enquant al campionat, l'equip acaba novè lloc. en l'any següent, lluita contra el descens al campionat estatal, finalitzant en 8è. Ara fins a 2014, degut a problems financers amb la plantilla, el Camaleó fa una mala temporada, finalitzant l'últim del grup a l'estatal, disputant la play-off del descens contra el Palmeira da Una, més perdut en el partit de tornada en els penals, sent descendit per primera vegada al campionat.[7]

El 2015, el Assu ascendeix a la divisió principal, guanyant del Santa Cruz per 6-3, guanyant també la segona divisió, i s'reergueix en els anys següents.[8] En l'any 2017, per fer bones campanyes al campionat, el club té accés a quarta divisió brasilera en l'any seguint, competint per primera vegada en un campionat nacional, on va finalitzar en quart amb 1 victòria, 1 empat i 4 derrotes.[9]

Estadi[modifica]

L'Associação Sportiva Sociedade Unida disputa els seus partits com a local a l'Estadi Edgar Borges Montenegro, conegut com a Edgarzão.[1] Fundat en 2001, l'estadi pertany a la Liga Assuense de Desportos i té una capacitat per a 4.000 espectadors.[10]

Uniforme[modifica]

  • Uniforme titular: Samarreta verde i barres blancs, pantaló verd, calces verds.
  • Uniforme alternatiu: Samarreta blanca amb barres verds, pantaló blanc, calces blancs.
Primer uniform
Segon uniform

Palmarès[modifica]

Jugadors destacats[modifica]

  • Marcelo
  • Luciano Paraíba
  • Leandro Mineiro
  • Diego Lomba

Referències[modifica]

  1. 1,0 1,1 Rodolfo Rodrigues. Escudos dos Times do Mundo Inteiro. Panda Books, 2009, p. 74. 
  2. «Rio Grande do Norte State League - List of Champions». RSSSF, 13-04-2014. [Consulta: 1r juliol 2014].
  3. «FUTEBOL DO RN - Corintians», 12-12-2002. Arxivat de l'original el 2002-12-12. [Consulta: 16 octubre 2020].
  4. Rodrigues, Gerson. «ASSU 0-3 América | futebolnacional.com.br». [Consulta: 16 octubre 2020].
  5. «ASSU Campeão Potiguar de 2009» (en portuguès brasiler), 01-05-2009. [Consulta: 16 octubre 2020].
  6. «globoesporte.com > Futebol > Copa do Brasil - NOTÍCIAS - Atlético-GO faz três no Assu e avança», 14-02-2010. Arxivat de l'original el 2010-02-14. [Consulta: 16 octubre 2020].
  7. GloboEsporte.comNatal, Por. «Palmeira de Goianinha vence nos pênaltis e rebaixa Assu no RN» (en portuguès brasiler). [Consulta: 16 octubre 2020].
  8. GloboEsporte.comNatal, Por. «Assu goleia em casa e confirma volta à elite do Campeonato Potiguar» (en portuguès brasiler). [Consulta: 16 octubre 2020].
  9. «Assu se despede da Série D com derrota para o Moto Club fora de casa» (en portuguese). [Consulta: 16 octubre 2020].
  10. «Cadastro Nacional de Estádios de Futebol» (en portuguès). cbf.com.br. [Consulta: Novembre 18, 2011].

Enllaços externs[modifica]