Avantguarda de la Joventut Roja

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióAvantguarda de la Joventut Roja
Авангард красной молодёжи
Dades
Tipusorganització juvenil Modifica el valor a Wikidata
Ideologia políticabolxevisme Modifica el valor a Wikidata
Història
Creació4 maig 1999
Activitat
Membres8.000 (2007)
Governança corporativa
Seu
PresidènciaSerguei Udaltsov Modifica el valor a Wikidata
AliatsFront d'Esquerres

Lloc webakm1917.su Modifica el valor a Wikidata

L'Avantguarda de la Joventut Roja (AKM; rus: Авангард красной молодёжи; Avangard krasnoy molodyozhi) és una organització juvenil comunista russa i d'altres països de l'òrbita soviètica,[1] fundada al 1999.

El nom de l'organització és l' acrònim d'AKM, un model de la coneguda família de fusells d'assalt Kalashnikov. La seva estructura organitzativa utilitza terminologia militar: esquadres, batalló, brigada.[1]

Des del mateix any de fundació fins al 2004 va ser l'ala juvenil de Rússia Laborista,[2] posteriorment del PCUS d'Oleg Shenin.[3] El 3 de març de 2007, l'AKM va participar a la Marxa dels Descontents de Sant Petersburg, una de les majors manifestacions de l'oposició dels darrers anys.[4] També ha organitzat desenes de concentracions més petites i ha participat en moltes protestes, com ara enfrontaments violents amb la policia.

Posteriorment al 2008 van participar de la creació del Front d'Esquerres, absorbint la seva militància i reduint notablement l'activitat de l'AKM fins a data d'avui, que tot i no haver-se anunciat la congelació o dissolució de l'organització, sembla que de facto ha deixat d'existir. La darrera trobada federal va ser realitzada a l'agost de 2014.

Vegeu també[modifica]

Referències[modifica]