Beryl Victoria Teresa Davies

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
(S'ha redirigit des de: B.V.T. Davies)
Infotaula de personaBeryl Victoria Teresa Davies
Biografia
Naixement1916 Modifica el valor a Wikidata
Anglaterra (Regne Unit) Modifica el valor a Wikidata
Mort1997 Modifica el valor a Wikidata (80/81 anys)
Tarragona Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupaciópintora Modifica el valor a Wikidata

Beryl Victoria Teresa Davies (Southport, Anglaterra 1916 – Tarragona 1997) També coneguda com a B.V.T Davies, aquesta artista és anglesa que als voltants de 1963 resideix a Tarragona, ja que es casa amb el tarragoní Javier Rendé.[1]

Al mes d'octubre de 1962 es presenta a la sala del Sindicat d'Iniciativa i Turisme de Tarragona una mostra d'olis i aquarel·les amb temes diversos, molts dels quals estan relacionats amb les comarques de Tarragona.[2] Concretament, el claustre i el jardí de la catedral, la plaça del Pallol i el Port de Tarragona, Salou, Poblet, Santes Creus, l'Espluga de Francolí, etc. Estudia a l'Escola d'Art de la seva ciutat, de la qual després serà professora. Treballa com a il·lustradora de llibres i durant la Segona Guerra Mundial està en primera línia prenent apunts per a il·lustrar les entrevistes que fan a polítics. Un mes després, al novembre del 1962, inaugura la temporada de la Sala del Centre de Lectura de Reus.[3] Com en la mostra anterior, la seva obra fou molt ben rebuda. A la tardor de 1964 torna a inaugurar la temporada al Centre de Lectura, i presenta trenta-quatre obres entre retrats i paisatges. També, en aquest mateix any, es crea l'Associació d'Aquarel·listes de la província de Tarragona. El seu objectiu és la celebració d'un saló anual que, inaugurant a Tarragona, i posteriorment a Reus, Tortosa i Valls, per acabar a Barcelona. El grup està integrat per: Josep Burdeus, B.V.T. Davies i Joan B. Plana, de Tarragona; Pere Caldeó i Ceferí Olivé, de Reus; Joan Antó, Joan Josep Carbó i Francisco Santiago, de Tortosa, i Lluís Fontmunté (o Luis), de Mont-Roig.

Obra[modifica]

La seva obra pictòrica fou molt elogiada, Davies, es fa un lloc en el món artístic de la ciutat, ja que exposa quasi cada any, ven moltes de les seves obres i a més, varia gradualment la seva manera de pintar. A la seva arribada al Mediterrani, deixa d'usar els papers grisos o beix per reflectir els paisatges d'Anglaterra i utilitza i dona més importància a la llum pròpia del territori. La seva pintura es mou sempre dins de les línies típiques i tòpiques quant als temes que treballa; són habituals les imatges de pobles vells, amb ambients que ens fan retrocedir a final del segle xix o començament del XX, a més de llocs característics de la ciutat o del port.

Exposicions:

  • L'any 1962: es presenta a la sala del Sindicat d'Iniciativa i Turisme de Tarragona.
  • L'any 1962: inaugura la temporada de la Sala del Centre de Lectura de Reus.
  • L'any 1964: inaugurar la temporada al Centre de Lectura.

Referències[modifica]

  1. SALCEDO MILIANI, Antonio, Plural Femení. Dones artistes a les comarques de Tarragona. El repte 1870-1950, Diputació de Tarragona, Tarragona, 2016.
  2. “Exposicions de óleos y acuarelas de Viactoria Teresa Davies” Diario Español (6 d'octubre de 1962, pàg.2) Tarragona.
  3. “B.T.V Davies”. Revista del Centre de Lectura (núm, 125, novembre 1962, pàg. 108). Reus