Betty Swords

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaBetty Swords
Biografia
Naixement17 agost 1917 Modifica el valor a Wikidata
Mort14 agost 2005 Modifica el valor a Wikidata (87 anys)
Dades personals
FormacióUniversitat de Califòrnia a Berkeley Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupaciódibuixant, autora de còmics Modifica el valor a Wikidata

Betty Swords fou una ninotaire estatunidenca que publicà a diverses revistes: The Saturday Evening Post, Redbook, Good Housekeeping, Ladies' Home Journal, Changing Times, etc., generalment amb els seus propis textos, i només de vegades il·lustrant els d'altres autors. També escrigué per al còmic Daniel el trapella, entre altres, i per a les revistes McCall's, Modern Maturity, The Christian Science Monitor, etc.

Nascuda a Denver, Colorado, i resident a Oakland, Califòrnia, estudià Belles Arts a la Universitat de Califòrnia a Berkeley. Estigué activa com a ninotaire professional des del 1955 al 1980, i feu cursos i conferències sobre el poder de l'humor a partir del 1976.[1] Fins i tot escrigué un llibre, Humor power, que tanmateix restà inèdit.[1] Els seus dibuixos, realitzats sempre amb una línia prima molt definida i realista, reflectien inicialment situacions que aleshores es consideraven "normals" de submissió de la dona al seu espòs, fins que cap al 1967 descobrí l'alliberament de la dona i tombà radicalment cap a la ridiculització i denúncia d'aquestes mateixes situacions.[1]

Referències[modifica]

  1. 1,0 1,1 1,2 «[[1] At Swords' Point: Humor As Weapon]». The Comics Journal, 19-12-2011. [Consulta: 23 març 2015]. Entrevista concedida a R. C. Harvey el 1995 ("El punt de vista de la Swords: l'humor com a arma").