Vés al contingut

Bosc Nacional Tongass

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
(S'ha redirigit des de: Boc nacional Tongass)
Plantilla:Infotaula indretBosc Nacional Tongass
Imatge
TipusBosc Nacional dels Estats Units Modifica el valor a Wikidata
Localització
Entitat territorial administrativaAlaska (EUA) Modifica el valor a Wikidata
Localitzaciósud-est d'Alaska Modifica el valor a Wikidata
Map
 56° 45′ N, 133° 00′ O / 56.75°N,133°O / 56.75; -133
Característiques
Superfície6.707.252 ha Modifica el valor a Wikidata
IUCN categoria VI: Àrea protegida amb ús de recursos naturals
Història
Creació10 setembre 1907 Modifica el valor a Wikidata

Lloc webfs.usda.gov… Modifica el valor a Wikidata
Imatge del bosc temperat humid de Tongass

El Bosc Nacional Tongass (Tongass National Forest), al sud-est d'Alaska, és el bosc nacional més gran dels Estats Units i abarca 68 000 km²).[1] El Tongass comprèn les illes de l'arxipèlag d'Alexander, fiords, glaceres i cims de les muntanyes de la costa. La frontera internacional amb el Canadà (Colúmbia Britànica) transcorre al llarg de la cresta de la serralada Fronterera d'Alaska, paral·lela al litoral. La major part de la seva àrea forma part del bosc temperat humid del Pacífic, el més gran del planeta, i alberga moltes espècies de flora i fauna rares i en perill d'extinció.

El bosc és administrat des de les oficines del Servei Forestal en Ketchikan. Hi ha diversos locals on es troben les oficines del districte de guarda forestal situats en Craig, Hoonah, Juneau, Ketchikan, Petersburg, Sitka, Badia Thorne, Wrangell, i Yakutat.

Descripció

[modifica]

El Bosc Nacional Tongass és la llar de més de 75 000 persones que depenen de la terra per al seu sosteniment. Diverses tribus natives d'Alaska viuen al sud-est d'Alaska, com els Tlingit, Haida i Tsimshian. 31 comunitats es troben dins del bosc, el més gran és Juneau, la capital de l'estat, amb una població de 31 000 habitants.

Entre les espècies conníferes que conformen el paisatge de Tongass, amb arbres que poden arriben als 70 m d'altura, destaquen la Pícea de Sitka (Picea sitchensis), i la Tsuga del Pacífic (Tsuga heterophylla). També és endèmic de Tongass l'os de Sitka o de les illes ABC d'Alaska (Ursus arctos sitkensis), l'única subespècie d'os bru portadora de gens d'ancestres d'ossos polars, fruit de la hibridació ocorreguda durant la finalització de l'últim període glacial.[2]

Mapa del Bosc Nacional de Tongass (U.S. Forest Service)

Referències

[modifica]
  1. ««The National Forest Foundation's Conservation Plan for Tongass National Forest»» (en anglès). nacionalforests.org, 16-03-2012. Arxivat de l'original el 2012-03-16. [Consulta: 10 octubre 2020].
  2. «DNA study clarifies how polar bears and brown bears are related» (en anglès). Science Daily, 14-03-2013. [Consulta: 10 octubre 2020].

Bibliografia complementària

[modifica]

Enllaços externs

[modifica]