Bone Valley

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Planta de processament de fertilitzants fosfatats -- Nichols, Florida.

La regió Bone Valley (Vall de l'Os) es troba al centre de l'estat dels Estats Units de Florida, engloba parts dels comtats administratius de Hardee, Hillsborough, Manatee i Polk County, en el qual els fosfats s'extreuen dels dipòsits per a ser usats com fertilitzants en agricultura. Actualment Florida compta amb els dipòsits de fosfats més grans dels Estats Units.

Procediment[modifica]

Transport de fosfats des de la regió de Bone Valley al llarg de Tampa Bay -- Edison, Florida.

Grans màquines excavadores funcionen durant les 24 hores del dia en mines de superfície. Obtenen còdols crus de fosfat mesclats amb argila i sorra (cosa que s'anomena matriu). També contenen urani a una concentració aproximada de 100 parts per milió. Com que el fòsfor obtingut és lleugerament radioactiu el seu ús està prohibit en la majoria d'aplicacions.[1]

La matriu s'aboca dins pous on es mescla amb aigua i es transporta mitjançant llargues canonades cap a plantes rentadores. Aquestes plantes separen els fosfats es trona a barrejar amb aigua i es forma una roca molla (wetrock) la qual és transportada per ferrocarril a plantes de fertilitzants on és processada. El producte final inclouen, però no es limiten, el fosfat de diamoni (DAP), fosfat amònic (MAP) i superfosfat triple (TSP).

Els productes de rebuig s'emmagatzemen en grans munts de fòsfor i guix (phosphogypsum) i embassaments, que sovint ocupen una superfície de centenars d'hectàrees.

El processament dels fosfats produeixen quantitats significatives de gas fluor el qual es tracta per filtració.

Història[modifica]

El ferrocarril anomenat Florida Southern Railway arribà a Arcadia l'any 1886, on el 1881 s'havien descobert els dipòsits de fosfats pel Capità Francis LeBaron del United States Army Corps of Engineers, ell va enviar a la Smithsonian Institution fòssils prehistòrics dins les barres de sorra del riu Peace. També es va adonar de la qualitat dels fosfats presents en les mostres.

Referències[modifica]

  1. «Còpia arxivada». Arxivat de l'original el 2008-08-28. [Consulta: 7 juliol 2014].

Enllaços externs[modifica]