Vés al contingut

Bossa de paper

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Gat en una bossa de paper

La bossa de paper és un envàs de paper que s'utilitza per a transportar productes. Pot incloure anses en la seva pròpia estructura o anses sortints, generalment, fabricades també de paper.[1]

Són utilitzades en el comerç i han arribat a un gran ús per causa de la seva recuperabilitat, puix que molta gent les utilitza i després les llença als contenidors de paper juntament amb diaris o revistes.

La bona imprimibilitat del paper fan que constitueixin a més a més una bona publicitat de l'establiment que pot imprimir la seva imatge de marca en colors vius.

Bossa per a comestibles

[modifica]

Als Estats Units és molt popular de lliurar al supermercat bosses de paper per transportar els queviures a casa. Es tracta d'un recipient plegat i agafat a la part inferior i obert a la superior permetent així una introducció ràpida dels productes.

El seu inventor va ser l'americà Charles Stillwell. Stillwell va treballar a desenvolupar d'invencions, un dels seus primers successos fou la màquina per a fabricar bosses de paper. La característica diferenciadora de les seves bosses respecte a les seves predecessores era que gràcies al seu disseny es podien mantenir dretes i també es podien obrir, plegar i apilar fàcilment. L'acme de les bosses Stillwell als Estats Units es va produir en la dècada del 1930 en què la major part dels supermercats van optar per l'ús d'aquestes.

Vegeu també

[modifica]

Nota

[modifica]
  1. J. Scott Smith,Yiu H. Hui. Food processing: principles and applications (en anglès). Blackwell Publishing, 20 agost 2004, p. 104–. ISBN 0-8138-1942-3.