Butlletí Internacional del Moviment Sindicalista

De Viquipèdia
Jump to navigation Jump to search

El Butlletí Internacional del Moviment Sindicalista va ser una publicació periòdica sindicalista que de 1907 a 1913 que estava editada i publicada pel sindicalista comunista llibertari Christiaan Cornelissen,[1] i des del Primer Congrés Internacional Sindicalista, a finals de 1913, per ell mateix, però des de l'Oficina d'Informació Internacional Sindicalista, a Amsterdam. Era la via de comunicació i d'intercanvi de les entitats sindicalistes de dotze països diferents que van participar en el Primer Congrés Internacional Sindicalista. Va deixar de publicar-se l'any 1915, a causa del començament de la Primera Guerra Mundial.

Christiaan Cornelissen en va ser el redactor principal. Havia participat en l'organització del Primer Congrés Internacional Sindicalista i després en va seguint sent el principal redactor, editor i qui publicava el butlletí, en nom de les entitats representades. Entre elles hi havia, per exemple, la CNT, i també l'Associació Lliure de Sindicats d'Alemanya.

Referències[modifica]

  1. Biografia de Christiaan Cornelissen Història del sindicalisme revolucionari i de l'anarcosindicalisme: Pelloutier.net (francès)

Bibliografia[modifica]

  • Towards Syndicalist Internationalism: The 1913 London Congress, de Wayne Westergard-Thorpe. Pàgina 76. International Review of Social History 13: 33–78. Any 1978. ISSN 0020-8590 (anglès)