Vés al contingut

Ca l'Adroer (Vilobí d'Onyar)

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula edifici
Infotaula edifici
Ca l'Adroer
Dades
TipusMasia Modifica el valor a Wikidata
Construcciósegle xviii
Característiques
Estil arquitectònicObra popular
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaVilobí d'Onyar (Selva) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióSant Dalmai. Vilobí d'Onyar (Selva)
Map
 41° 55′ N, 2° 44′ E / 41.91°N,2.73°E / 41.91; 2.73
Bé integrant del patrimoni cultural català
Id. IPAC27239 Modifica el valor a Wikidata

Ca l'Adroer és una obra del municipi de Vilobí d'Onyar (Selva). Forma part de l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya.

Descripció[modifica]

És una construcció força senzilla orientada a migdia, de dues plantes amb vessants a laterals, amb la vessant de la dreta més llarga que la de l'esquerra.[1] La façana principal mostra un portal quadrangular amb llinda monolítica. Al costat esquerre hi ha una finestra amb llinda de pedra que porta inscrita la data de 1736 i la de sobre de la porta també és de pedra. Les altres dues són simples i la de la planta baixa té una reixa de protecció de ferro forjat. Al costat dret hi ha adossat un porxo.[1] El parament de la façana és arrebossat i pintat de blanc però deixa vistos els carreus ben escairats de l'angle. La resta de l'edificació és de masoneria sense revestiment i es pot observar la utlilització de la pedra tosca del volcà de la Crosa de Sant Dalmai.[1] L'any 1987 era propietat de la família Adroer d'Hostalric i la tenia amb règim de lloguer Francesc Francisco i Busquets.[1]

Referències[modifica]

  1. 1,0 1,1 1,2 1,3 «Ca l'Adroer». Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya. [Consulta: 6 octubre 2014].