Caffè sospeso

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

El caffè sospeso (italià) o cafè suspiso (napolità) (lit.'cafè suspès') és una iniciativa que invita a dur a terme una acció solidaria, sense ànim de lucre i basada en la confiança.[1] Aquesta iniciativa consisteix a deixar pagat anticipadament un cafè, perquè algú que no té recursos per a comprar-lo pugui prendre-se'l. Aquesta idea va sorgir a Nàpols, Itàlia, i gràcies a les xarxes socials s'està estenent a diferents països, amb molt bona resposta de la gent. Als països de parla castellana s'anomena "café pendiente".[2] Primerament s'invita a bars i locals perquè es sumin al projecte i se'ls explica el funcionament bàsic de la iniciativa. Els establiments que volen participar tindran un distintiu identificatiu que farà que es reconegui el local com adherit a la iniciativa.

Referències[modifica]

  1. «Caffè sospeso: cos'è? Tutto quello che devi sapere» (en italià). Caffe Aiello srl, 02-05-2018. Arxivat de l'original el 2020-09-19. [Consulta: 29 març 2021].
  2. «Café Pendiente» (en castellà). Café Pendiente Chile, 12-05-2016. Arxivat de l'original el 20/9/2019. [Consulta: 29 març 2021].

Enllaços externs[modifica]