Cal Balcells de Santa Fe

Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Cal Balcells de Santa Fe
Imatge
Dades
TipusCasa Modifica el valor a Wikidata
Construcciósegle XIX Modifica el valor a Wikidata
Característiques
Estil arquitectònicarquitectura popular Modifica el valor a Wikidata
Altitud608 m Modifica el valor a Wikidata
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaSanta Fe (Segarra) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióPl. Major Modifica el valor a Wikidata
Map
 41° 41′ 57″ N, 1° 21′ 48″ E / 41.6993°N,1.36347°E / 41.6993; 1.36347
Bé cultural d'interès local
Data25 juny 2010
Id. IPAC26079 Modifica el valor a Wikidata

Cal Balcells de Santa Fe és una casa de Santa Fe, municipi de les Oluges, a la Segarra inclosa en l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya.

Descripció[modifica]

Portal

Edifici situat al carrer principal del nucli, amb planta baixa i dues plantes superiors, separades exteriorment per motllures, i amb una franja de pedra als extrems de l'edifici que engloben la segona i la tercera planta. La planta baixa presenta un portal d'arc rebaixat amb la llinda i els brancals resseguits per grans lloses de pedra. A la seva esquerra trobem una altra porta sense cap mena de decoració, i a la seva dreta un banc de pedra adossat a la façana i dues finestres, una de circular i una altra de rectangular. A la primera planta trobem dos balcons amb baranes de forja treballada als extrems, i una finestra central, totes les obertures emmarcades amb una franja de pedra. Finalment a l'última planta troben quatre obertures d'arc de mig punt també emmarcades per una franja de pedra, amb la presència de baranes de pedra que presenten una decoració amb gelosia i un ràfec sobresortint.[1]

Referències[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Cal Balcells de Santa Fe
  1. «Cal Balcells de Santa Fe». Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya. [Consulta: 16 setembre 2014].