Cal Crespí

Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Cal Crespí
Imatge
Dades
TipusCasa Modifica el valor a Wikidata
Construcció1918 Modifica el valor a Wikidata
Característiques
Estil arquitectònicmodernisme Modifica el valor a Wikidata
Altitud482 m Modifica el valor a Wikidata
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaLa Morana (Segarra) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióPlaça Major, 9 Modifica el valor a Wikidata
Map
 41° 46′ 56″ N, 1° 15′ 49″ E / 41.78236°N,1.26364°E / 41.78236; 1.26364
Bé integrant del patrimoni cultural català
Id. IPAC26368 Modifica el valor a Wikidata

Cal Crespí és una casa de la Morana, al municipi de Torrefeta i Florejacs (Segarra), inclosa a l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya.

Descripció[modifica]

Edifici modernista de quatre plantes construït amb grans carreus de pedra regulars. L'immoble està dividit amb tres cossos verticals: el central més gran i els laterals simètrics. A la planta baixa es troba una gran portada rectangular amb una motllura de pedra llisa; a banda i banda una finestra rectangular amb els costats arrodonits, emmarcada per una motllura de pedra. Al primer pis, tres obertures rectangulars de balcó amb reixa de forja i una motllura amb acabat de frontó, flanquejades per una porta balconera amb balcó de forja i una motllura amb garlandes. Al segon pis dues finestres rectangulars amb motllura llisa al centre i una galeria amb tres obertures d'arc apuntat a cada banda. Aquest edifici està coronat per una balustrada i un cos de pedra central, on hi ha una mènsula amb la data "1918".[1]

Referències[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Cal Crespí
  1. «Cal Crespí». Inventari del Patrimoni Arquitectònic. Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya. [Consulta: 5 gener 2017].