Cal Garra de la Guàrdia Lada

Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Cal Garra de la Guàrdia Lada
Imatge
Dades
TipusCasa Modifica el valor a Wikidata
Construcciósegle XVI Modifica el valor a Wikidata
Característiques
Estil arquitectònicarquitectura popular Modifica el valor a Wikidata
Altitud740 m Modifica el valor a Wikidata
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaLa Guàrdia Lada (Segarra) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióC. de l'Església, 2 Modifica el valor a Wikidata
Map
 41° 35′ 22″ N, 1° 17′ 39″ E / 41.58935°N,1.29414°E / 41.58935; 1.29414
Bé integrant del patrimoni cultural català
Id. IPAC26049 Modifica el valor a Wikidata

Cal Garra de la Guàrdia Lada és una obra del poble de la Guàrdia Lada, al municipi de Montoliu de Segarra (Segarra) inclosa a l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya.

Descripció[modifica]

Habitatge en procés de rehabilitació i reestructuració, situat dins del nucli urbà, entre mitgeres. L'edifici és de planta rectangular, estructurat a partir de planta baixa, primer pis i golfes, i aprofita els seus baixos per situar un pas cobert.

Motllures del balcó

Aquest pas cobert està delimitat per dos portals: el primer, d'entrada des de l'exterior, és d'arc de mig punt adovellat, a diferència del segon portal que és allindat. Malgrat les obres que s'estan realitzant a l'edifici, així com, el mal estat de conservació de les estructures primitives, encara conserva la decoració del balcó situat a la façana exterior. Es tracta d'un balcó d'estructura allindanada amb treball motllurat i un guardapols amb acabat conopial; i també disposa de tres mènsules molt erosionades sota la seva llosana. L'obra presenta un parament paredat, amb presència de carreus de mida mitjana, a les obertures de la façana exterior.[1]

Referències[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Cal Garra de la Guàrdia Lada
  1. «Cal Garra de la Guàrdia Lada». Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya. [Consulta: 31 agost 2015].