Cal Nadal (Bellveí)

Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Cal Nadal
Imatge
Dades
TipusCasa Modifica el valor a Wikidata
Construcciósegle XX Modifica el valor a Wikidata
Característiques
Estil arquitectònicarquitectura popular Modifica el valor a Wikidata
Altitud488 m Modifica el valor a Wikidata
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaBellveí (Segarra) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióC. Ample Modifica el valor a Wikidata
Map
 41° 45′ 18″ N, 1° 17′ 31″ E / 41.75501°N,1.29193°E / 41.75501; 1.29193
Bé integrant del patrimoni cultural català
Id. IPAC35622 Modifica el valor a Wikidata

Cal Nadal és una casa de Bellveí, al municipi de Torrefeta i Florejacs (Segarra), inclosa a l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya.

Descripció[modifica]

Edifici modernista de quatre plantes, construït en pedra i arrebossat. Actualment es troba tot pintat de color blanc amb color grana en les motllures. A la planta baixa hi ha una portada rectangular amb motllura de pedra llisa, damunt la qual trobem un plafó amb les inicials "RM- JO" i la data "1919". A la primera planta hi ha dues finestres amb ampit i motllura, una d'elles és quadrangular i l'altra rectangular amb una barana de forja. Al segon pis, sustentat per tres mènsules, hi ha un balcó corregut amb barana de forja i dues portes balconeres amb motllura. L'última planta consta de dos balcons de forja amb dues portes balconeres amb motllura, sustentats també per dues mènsules cadascun. L'edifici es troba coronat per una cornisa dentada decorada amb set daus i pintada de color grana, igual que la resta de mènsules i motllures de la façana.[1]

Referències[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Cal Nadal
  1. «Cal Nadal». Inventari del Patrimoni Arquitectònic. Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya. [Consulta: 5 gener 2017].