Vés al contingut

Can Benet (Vilobí d'Onyar)

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula edifici
Infotaula edifici
Can Benet
Imatge
Dades
TipusCasa Modifica el valor a Wikidata
ConstruccióXVII, XX
Característiques
Estil arquitectònicObra popular
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaVilobí d'Onyar (Selva) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióC. Onyar, 4. Vilobí d'Onyar (Selva)
Map
 41° 53′ N, 2° 44′ E / 41.89°N,2.74°E / 41.89; 2.74
Bé integrant del patrimoni cultural català
Id. IPAC27222 Modifica el valor a Wikidata

Can Benet és un edifici del municipi de Vilobí d'Onyar (Selva). Forma part de l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya.

Descripció[modifica]

La casa està situada al nucli més antic de la vila, al carrer Onyar, que segueix la forma corba de l'antiga muralla. És una casa entre mitgeres de tres plantes, vessant a façana i cornisa catalana. Les obertures de la planta baixa i la planta noble són quadrangulars amb llinda monolítica. Destaca el portal de dimensions considerables que presenta als brancals unes petxines en relleu que probablement eren l'acabament d'un guardapols, ja que a la part superior s'observa l'arrancament de la motllura. Ha estat molt reformada recentment i subdividida en tres habitatges. La porta de la dreta ha estat oberta per permetre l'accés als apartaments superiors. La rehabilitació però ha respectat la tipologia original de la façana.[1]

Referències[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Can Benet
  1. «Can Benet». Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya. [Consulta: 6 octubre 2014].