Can Catasús

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Can Catasús
Imatge
Dades
TipusCasa Modifica el valor a Wikidata
ArquitecteJosep Antoni Coderch i de Sentmenat
Construcciósegle xx
Característiques
Estil arquitectònicDarreres tendències
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaSitges (Garraf) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióC. Josep Carner, 32 - c. Leonardo Torres Quevedo, Terramar. Sitges (Garraf)
Map
 41° 14′ N, 1° 47′ E / 41.23°N,1.79°E / 41.23; 1.79
Bé integrant del patrimoni cultural català
Id. IPAC11970 Modifica el valor a Wikidata

Can Catasús o casa Catasús és un edifici a la ciutat-jardí de Terramar, zona residencial formada per habitatges unifamiliars, aïllats envoltats de jardins,[1] al municipi de Sitges (Garraf) inclòs a l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Es tracta d'un edifici de planta baixa i pis amb piscina exterior de 5x10 metres.

La distribució interna d'espais és molt senzilla i totes les dependències tenen accés i ventilació independents. Les obertures es disposen en funció dels espais interns a què corresponen; així, a les zones d'estar, gran part dels murs són substituïts per superfícies de vidre, comunicades amb el jardí i protegides per persianes correteres. La coberta, plana, contribueix a l'efecte d'horitzontalitat que predomina a la construcció.[1] El propietari del terreny, Francesc Catasús va presentar el 5-11-1956 a l'Ajuntament de Sitges la sol·licitud de permís d'obres per a la construcció de l'edifici permís que li fou concedit tres dies després. L'encarregat de dur a terme l'obra fou l'arquitecte Josep Antoni Coderch i de Sentmenat, amb la col·laboració de l'aparellador Evaldo Martin Garzaran.[1] L'edifici responia a la voluntat d'aconseguir una obra unitària, que prengués en consideració tant l'espai-jardí que envolta la construcció, com a aquesta i la seva decoració interior. El pressupost total de l'obra no superà les 450.000 pessetes.[1] Ha experimentat diverses modificacions.[1]

Referències[modifica]

  1. 1,0 1,1 1,2 1,3 1,4 «Can Catasús». Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya. [Consulta: 29 agost 2014].
A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Can Catasús