Vés al contingut

Can Clapés (Tiana)

Infotaula edifici
Infotaula edifici
Can Clapés
Imatge
Dades
TipusCasa Modifica el valor a Wikidata
ConstruccióS. XX
Característiques
Estil arquitectònicnoucentisme Modifica el valor a Wikidata
Altitud122 m Modifica el valor a Wikidata
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaTiana (Maresme) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióC. Isaac Albéniz, 11 (enderrocada el 1999)
Map
 41° 28′ 56″ N, 2° 16′ 04″ E / 41.48222°N,2.26789°E / 41.48222; 2.26789

Can Clapés era una casa noucentista de Tiana (Maresme).

Descripció[modifica]

Era un edifici civil format per una planta baixa i tres pisos; el superior, estava format per dos cossos perpendiculars que formaven una creu que estava coberta per una teulada. Als cantons que quedaven lliures, entre els pals de la creu, s'havien aprofitat per fer petites terrasses. Destacaven els elements neoclàssics que s'utilitzaven a la composició: trenca aigües als damunt de totes les finestres, i balustrades que sobresortien especialment a la façana, a l'escalinata que conduïa de la planta baixa al primer pis i a la gran balconada del segon, que a la seva part central presentava una tribuna, que junt amb la balconada era suportada per dues columnes d'estil clàssic corinti. L'entrada principal era una gran porta d'arc de mig punt flanquejada per l'escalinata.[1]Envoltada d'un ampli jardí, amb una zona amb pins, una de til·lers i una de més diàfana amb alguna olivera.

Va ser enderrocada a principis del segle XXI i actualment en el mateix emplaçament hi ha un bloc de pisos amb un supermercat.

Referències[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Can Clapés
  1. «Can Clapés». Inventari del Patrimoni Arquitectònic. Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya. [Consulta: 15 desembre 2016].