Can Cucurull

Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Can Cucurull
Imatge
Dades
TipusMasia Modifica el valor a Wikidata
Característiques
Estil arquitectònicarquitectura popular Modifica el valor a Wikidata
Altitud254 m Modifica el valor a Wikidata
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaSant Esteve de Palautordera (Vallès Oriental) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióPla de Santa Margarida Modifica el valor a Wikidata
Map
 41° 42′ 44″ N, 2° 25′ 51″ E / 41.71214°N,2.43077°E / 41.71214; 2.43077
Bé integrant del patrimoni cultural català
Id. IPAC29365 Modifica el valor a Wikidata

Can Cucurull és una masia al nord del nucli de Sant Esteve de Palautordera (al Vallès Oriental). Masia orientada cap al sud, de planta baixa i pis i coberta a dues vessants. Porta dovellada i finestres de pedra d'arc pla. La finestra de l'esquerra del pis està decorada en la part inferior amb una tira trenada i a la part superior amb una mena de sol sobre núvols. A la façana hi ha un banc i un pou. La masia està envoltada d'annexes i està enganxada a Can Mainou.[1]

Popularment ha estat anomenada al llarg dels anys amb diverses variants del nom Cocurull; algunes de les formes emprades han estat: Can Cocurull, Can Pocurull o Can Pucurull.

Poden trobar-se fotografies d'aquesta masia que daten d'entre 1899 i 1905 a la col·lecció Estudi de la Masia Catalana de l'Arxiu Fotogràfic del Centre Excursionista de Catalunya.[2]

Referències[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Can Cucurull
  1. «Masia Can Cocurull». Inventari del Patrimoni Arquitectònic. Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya. [Consulta: 27 octubre 2017].
  2. «Cerca "Can Pucurull"». Estudi de la Masia Catalana. Centre Excursionista de Catalunya. Arxiu Fotogràfic. [Consulta: 5 febrer 2021].