Vés al contingut

Can Llorell (Mataró)

Infotaula edifici
Infotaula edifici
Can Llorell
Imatge
Dades
TipusCasa Modifica el valor a Wikidata
Construcciósegle XVI Modifica el valor a Wikidata
Característiques
Estil arquitectònichistoricisme arquitectònic Modifica el valor a Wikidata
Altitud23 m Modifica el valor a Wikidata
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaMataró (Maresme) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióPl. Gran, 3 Modifica el valor a Wikidata
Map
 41° 32′ 25″ N, 2° 26′ 49″ E / 41.54031°N,2.44698°E / 41.54031; 2.44698
Bé cultural d'interès local
Data2003
Id. IPAC8652 Modifica el valor a Wikidata

Can Llorell és un edifici del municipi de Mataró (Maresme) que forma part de l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya.

Descripció

[modifica]

És un edifici civil, una construcció formada per una planta baixa, tres pisos i un terrat. Està edificada sobre restes romanes i mosaics del segle i.[1] Dins el conjunt destaquen cinc finestrals gòtics, tots ells amb brancals, ampits i llindes realitzats amb carreus de pedra molt ben treballats. Algunes finestres tenen la llinda treballada en forma d'arc carpanell amb lòbuls amb petits caps esculpits a les puntes i a la línia de les impostes que rematen un guardapols. Hi ha una finestra d'arc conopial i una altra de geminada amb dos arquets conopials a la que li manca la columneta central. Destaca una finestra d'estil poc freqüent dins el gòtic català, amb una sanefa geomètrica que la perfila i un calat de la pedra molt acurat a la llinda. Sota la finestra geminada hi ha un relleu esculpit en pedra que representa dues mans aguantant una mata.[1] Per l'heterogeneïtat de formes i la disposició en façana, molt probablement provenen de diferents llocs i van ser col·locades amb posterioritat.[1]

Referències

[modifica]
  1. 1,0 1,1 1,2 «Can Llorell». Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya. [Consulta: 14 abril 2015].