Can Rubió

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Can Rubió
Dades
TipusMasia Modifica el valor a Wikidata
ConstruccióXVI
Característiques
Estil arquitectònicObra popular
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaEsparreguera (Baix Llobregat) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióCamí ral d'Esparreguera a Collbató. Esparreguera (Baix Llobregat)
Map
 41° 34′ N, 1° 51′ E / 41.56°N,1.85°E / 41.56; 1.85
IPA
IdentificadorIPAC: 18497

Can Rubió és un edifici del municipi d'Esparreguera (Baix Llobregat) que forma part de l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya.

Descripció[modifica]

És una masia que forma part d'un complex de quatre edificacions. És de planta basilical, estructurada en soterrani, planta baixa i dos pisos superiors. A la façana principal l'entrada és un arc de mig punt adovellat fet de pedra vista. A un dels seus costats hi ha una rajola ceràmica on hi figura la data de 1814, corresponent a una reforma. L'entrada està coberta per una petita teulada i està flanquejada per dues obertures rectangulars enreixades. El primer pis té tres finestres, un rellotge de sol i galeries als cossos laterals; sota seu hi ha gàrgoles de cap zoomorf. Al segon pis hi ha un balcó amb un assecador a cada costat. La coberta és a dues aigües acabada amb un ràfec i feta amb teula àrab. Tot el conjunt queda tancat per un barri, al seu interior trobem encara una glorieta d'arcs.[1]

Cap al 1500 apareix la família Rubió al consell de la vila d'Esparreguera.[1]

Referències[modifica]

  1. 1,0 1,1 «Can Rubió». Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya. [Consulta: 27 febrer 2015].