Vés al contingut

Can Vinyes

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula edifici
Infotaula edifici
Can Vinyes
Dades
TipusMasia Modifica el valor a Wikidata
ConstruccióS. XVII, XVIII
Característiques
Estil arquitectònicarquitectura popular Modifica el valor a Wikidata
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaMaçanet de Cabrenys (Alt Empordà) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióA 2,2 km a llevant del poble
Map
 42° 23′ N, 2° 46′ E / 42.39°N,2.77°E / 42.39; 2.77
Bé cultural d'interès local
Data10 febrer 1998
Id. IPAC19890 Modifica el valor a Wikidata

Can Vinyes [1]o Mas Viñas és una masia a uns dos quilòmetres a llevant del poble de Maçanet de Cabrenys (l'Alt Empordà).

L'edifici és de planta rectangular, en procés de restauració, de planta baixa i dues plantes pis, orientat de llevant a ponent i format per quatre crugies perpendiculars a la façana de migdia. Estan cobertes amb voltes de pedruscall suportades per parets de pedra desbastada. A la façana sud i a la segona crugia de ponent hi ha adossada l'escala, sobre un porxo de pedruscall, amb l'arc de la volta amb la línia d'impostes molt marcada, que dona accés a la planta pis, a la que s'accedeix a través d'un arc de mig punt amb grans dovelles i un òval a la clau. Les obertures estan emmarcades amb carreus ben tallats de granet. La coberta és a dues aigües. A la façana de llevant es va adossar un paller cobert amb volta de maó. Exceptuant la façana sud, la resta de façanes tenen construccions adossades, fruit de la rehabilitació, que ens fa pensar en el futur ús com a hotel d'aquest edifici.[2]

Notes[modifica]

  1. oficial de toponímia major de Catalunya, Alt Empordà ► Maçanet de Cabrenys, ICGC
  2. Text importat de: «Mas Vinyes». Inventari del Patrimoni Arquitectònic. Generalitat de Catalunya. Direcció General del Patrimoni Cultural. Llicència CC-0 [Importat: 15 octubre 2017] (Vegeu l'avís legal per a reutilitzacions).