Casa Bosch (Figueres)

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Casa Bosch
Imatge
Dades
TipusCasa Modifica el valor a Wikidata
Construcciófinal del segle xix
Característiques
Estil arquitectònicEclecticisme
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaFigueres (Alt Empordà) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióC. Pep Ventura, 19. Figueres (Alt Empordà)
Map
 42° 16′ N, 2° 58′ E / 42.27°N,2.96°E / 42.27; 2.96
IPA
IdentificadorIPAC: 19706

La Casa Bosch és un edifici del municipi de Figueres (Alt Empordà) que forma part de l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya.

Descripció[modifica]

És un edifici situat al centre històric de la ciutat. És un edifici urbà, comercial i d'habitatge. La planta baixa es troba ben diferenciada per la façana de carreus amb local comercial central, i l'altell superior amb un balcó en arc de mig punt, amb la data de construcció, i dos portals laterals d'accés (ara un d'ells dedicat a comerç) amb finestra de respiració superior i ornamentació floral en relleu a sobre. Als pisos superiors la façana és d'obra vista, i tenen tant el primer com el segon pis un balcó central i dos laterals més petits, tots amb llindes ornamentals florals, per sota de les quals es fa palesa una posterior reforma de rebaixament de sostres. La façana està coronada per cornisa, barana amb balustrada i terrassa.[1]

Referències[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Casa Bosch
  1. «Casa Bosch». Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya. [Consulta: 25 gener 2015].